Afetzede öğrenciler YKS’ye Kızılay Kütüphanesi’nde hazırlandı

Afetzede öğrenciler YKS’ye Kızılay Kütüphanesi’nde hazırlandı
YKS'ye girecek depremzede öğrenciler, Elbistan 100'üncü Yıl Kütüphanesi'nde sınava son hazırlıklarını yaparak tamamladı.

Türk Kızılay, Elbistan'daki 100'üncü Yıl Kütüphanesi'nde yürüttüğü özel eğitim koçluğu programıyla 80'den fazla depremzede öğrenciyi üniversite sınavına hazırladı. Türk Kızılay Elbistan Şubesi Eğitim Sorumlusu Mustafa Bostan, "Depremzede öğrencilerimiz için burada tamamen ücretsiz dershane sistemi kurduk. 80'in üzerinde öğrencimiz var. Bütün ihtiyaçları Kızılay tarafından karşılandı" diye konuştu.

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş'ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan afetzede öğrenciler, Kızılay bağışçılarının desteğiyle Elbistan 100'üncü Yıl Kütüphanesi'nde sınav stresine rağmen etkili bir şekilde çalışma ortamına sahip oldu. Depremzede öğrencilere, yıl boyunca farklı branşlardan toplam 14 öğretmen ders verdi. Tamamen ücretsiz şekilde verilen eğitimler, deneme sınavlarıyla desteklendi, eksik konuları tespit edilen öğrencilerin ise birebir özel ders almaları sağlandı.

"HER ZAMAN DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ayrıca haftasonu sınava girecek öğrencileri stresten uzaklaştırmak için de bir moral gecesi düzenlendi. Etkinlikte konuşan Türk Kızılay Elbistan Şubesi Eğitim Sorumlusu Mustafa Bostan, "Afetzedelerin yanında olmak ve onların eğitimlerine destek olmak bizim öncelikli görevlerimizden biridir. Depremzede öğrencilerimiz için burada tamamen ücretsiz dershane sistemi kurduk. 80'in üzerinde öğrencimiz var. Bütün ihtiyaçları Kızılay tarafından karşılandı. Türk Kızılay olarak burada bir nesil yetiştiriyoruz. Bunun sevinci içindeyiz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize her zaman destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Öğrenciler, hem öğretmenlerine hem Türk Kızılay'a teşekkür ederek sınavda hedeflerine ulaşma isteklerini dile getirdi.

Afetzede öğrenciler YKS’ye Kızılay Kütüphanesi’nde hazırlandı

Afetzede öğrenciler YKS’ye Kızılay Kütüphanesi’nde hazırlandı

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.