101'inci yılda koruma krizi

101'inci yılda koruma krizi
CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan dört asker ve Narin Güran’ın ölüm haberi sebebiyle ertelediği 101. kuruluş yıl dönümü kokteyli, İspirtohane Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

CHP’nin kuruluşunun 101. kuruluş yıl dönümü, Bakırköy Belediyesi’ne ait İspirtohane Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla kutlandı. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle tamamı partililerden oluşan katılımcılarla yapılan kokteyle CHP’li Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun üç koruma ile gelmesi ise dikkat çekti. Duruma tepki gösteren bazı partililer, “Parti içi bir kutlamada kim kimi kimden koruyor?” tepkisini gösterdi.

Korumak zorundayız

Kokteylde konuşan CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, Türk siyasetinin öncü ve lider kurumu olan partilerinin kuruluş yıl dönümünü kutladığını söyleyerek, CHP’nin kuruluşunun yalnızca bir siyasi partinin doğuşu değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş ve demokratik temellerinin atılmasının da simgesi olduğunu söyledi. Partilerinin köklü geçmişini bugünkü mücadelelerini ve ülkenin bugünkü durumunu tüm boyutları ile düşünmeleri gereken bir dönemde olduklarını vurgulayan Ovalıoğlu, CHP’nin eğitimli ve çağdaş bir toplum, güçlü bir devlet, laik ve demokratik bir sosyal hukuk devleti olma hedefiyle kurulduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma, geliştirme ve yaşatma misyonunu tanıdığını belirtti.

Görevimiz büyük

Geçtiğimiz hafta Ankara’da gerçekleştirilen Tüzük Kurultayı’nın da CHP’nin Cumhuriyet tarihinde üstlendiği kurucu, geliştirici ve dönüşürücü rolü hayati önemde olduğunu bir kez daha gözle önüne serdiğini ifade eden Ovalıoğlu, geçmişin mirasını taşıyan bir parti olduğu kadar, bundan sonra ülkemizin geleceğini şekillendirecek güç olduğunu ve halk tarafından da kurtuluşun partisi olarak görüldüğünü son seçimlerde gördüklerini söyledi. Ovalıoğlu, Türkiye'nin birinci partisi olma başarısının parti emekçileriyle, örgütle el ele yürütülen büyük ve özverili çalışmanın zaferi olduğu kadar, halkın demokrasiye, kalkınma ideallerine ve daha güzel bir geleceğe duyduğu inançtan da vaz geçmediğinin kanıtı olduğunu ifade ederek, “Neferi olmaktan onur ve gurur duyduğum partimizin 101. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Görevimiz büyük ve ağırdır. Hep beraber bunu yerine getireceğiz. Geleceğe umutla bakmaya devam edeceğiz” dedi.

Başarının mimarları

“Yerel başarımızın mimarları ve mühendisleri” diyerek partililerine ‘Hoş geldiniz’ diyerek programa ev sahipliği yapan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, siyasi partilerin özgürlükçü toplumlarda insanların siyasi arenada söz sahibi olmasının kıymetli bir aracı olduğunu vurguladı. Neredeyse hemen hemen her yıl İçişleri Bakanlığı’na verilen bir dilekçe ile yeni bir siyasi parti kurulduğunu belirten Başaran Arslan, CHP'nin Cumhuriyet için savaş meydanlarında kurulup, bugün de Türkiye’nin birinci partisi olduğunu söyleyerek, “Kuruluşumuzun 101. yılı kutlu olsun” dedi.

Kırgınlıklar bitti

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’yi kendilerine emanet ettiğini, şimdi de kendilerinin Türkiye'nin birinci partisi olup taçlandırdıkları günlerde olduklarını, bununla da gurur duyduklarını söyleyen Gizem Başaran Arslan, “Amacımız genel iktidarıdır” dedi. Daha çocuk yaşta CHP’ye katıldığını, Bakırköy Gençlik Kolu Başkanlığı, ilçe yöneticiliği gibi pek çok görevde bulunduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Arslan, yıllardır yaptıkları kuruluş yıldönümü kutlamalarında ilk kez sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu iktidarın mesajıdır. Artık başımızı her yastığa koyduğumuzda bugün iktidar için kaç adım ileri yada geri attım diye düşünmeliyiz. Ekrem başkanımızın dediği gibi, kırgınlıklar küskünlükler, birbirinin arkasından konuşmalar, tamamiyle bitmiştir tükenmiştir. İktidara yürüyen parti içinde kavga etmez. İçerisinde birlik, beraberlik ve dayanışma olur. Size baktığımda bunu görüyor ve hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

kutu1.jpg

VATANDAŞA ANLATACAĞIZ

CHP olmazsa ne kadın, ne erkek, ne de genç olmanın hiç bir şey ifade etmeyeceğini, kimsenin nimet falan olmadığını, asıl nimetin Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirten CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, seçimin olmadığı bir dönemde olduklarını belirterek, “Bu dönemde sokakta hem belediyemizin kıymetli çalışmalarını anlatacağız hem de genel başkanımız Özgür Özel’in grup toplantılarını afişlerle vatandaşa anlatacağız. Ne kadar saha da olursak o kadar kıymetli olur. Hepinizi sahalara devam ediyorum” diyerek partililerine seslendi. Konuşmaların ardından çoğunluğu gençlerden oluşan yaklaşık 40 kişiye CHP rozeti takıldı.
Törenin ardından partililer müzik eşliğinde hep birlikte eğlendi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.