29 Ocak 2024 İstanbul hava durumu, bugün hava nasıl olacak?

29 Ocak 2024 İstanbul hava durumu, bugün hava nasıl olacak?
İstanbul'da 29 Ocak 2024 Pazartesi günü saatlik hava durumu verileri yayınlandı. Peki haftanın ilk gününde hava nasıl olacak?

İstanbul'da 29 Ocak 2024 Pazartesi günü saatlik hava durumu verileri tatilde olan çocuklar başta olmak üzere işe gidecek olan vatandaşlar da merakla araştırıyor. Peki haftanın ilk gününde İstanbul'da kar yağışı görülecek mi? Sıcaklık kaç derece olacak? Megakentte yağmur mu görülecek? İşte merak edilen saatlik hava durumu verileri haberimizde..

29 Ocak 2024 İstanbul hava durumu

İstanbul'da 29 Ocak 2024 Pazartesi günü kar ve karla karışık hafif sağanak yağış şeklinde görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından megakentte kar ve kuvvetli rüzgar görülecek.

Sıcaklık en yüksek 5, en düşük 3 derece olacak. Rüzgar saatte 25 ila 40 km hızla esecek.

Özellikle MGM tarafından İstanbul'un yüksek kesimlerinde yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar (10-20 cm kar yüksekliği) yağışı bekleniyor. Beklenen hava mualefeti nedeniyle İstanbul'un tamamına sarı kod uyarısı verildi.

Meteoroloji'den uyarı

Kuvvetli rüzgar ve kar yağışı beklenmesi nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç devrilmesi ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

1.jpg

2.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.