Zafer Partisi'nin İstanbul Adayı Azmi Karamahmutoğlu iddialı konuştu: 'AK Parti'de büyük lider değişikliği olacak'

Zafer Partisi'nin İBB Adayı Azmi Karamahmutoğlu, dikkat çeken iddialarda bulundu. Karamahmutoğlu, 2025'in Mayıs ayını işaret ederek AK Parti'de büyük bir lider değişikliği gerçekleşeceğini ileri sürdü.

Mavi Karadeniz TV'de Gizem Fidan'ın sunduğu Yerel Seçim Özel programına konuk olan Zafer Partisi'nin İBB adayı Azmi Karamahmutoğlu, gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Sunucu Fidan'ın "Murat Kurum'u nasıl buluyorsunuz? Sanki propaganda sürecini yönetmekte zorlanıyor. Psikolojik olarak İmamoğlu daha dominant profil çiziyor. Siz nasıl görüyorsunuz" sorusuna yanıt veren Karamahmutoğlu, Kurum'un siyaset insanı olmadığını ifade ederek "İstanbul gibi bir kentin ülke gibi yönetilmesi lazım. Anlıyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanı buraya mutemet, bir emanetçi göndermiş. Oysa İstanbul büyükşehir belediye başkanının gözü kulağı Ankara'da oradan gelecek talimatı bekleyerek icraatı yapacak şekilde İstanbul'u yönetemez. Bir 5 yıl daha kaybederiz." dedi.

"2019 seçimlerindeki keskin kamplaşma ve cepheleşme yok"

Genel seçime göre CHP'nin ve AK Parti'nin oylarının düşüp düşmeyeceğine yönelik yorumu da sorulan Karamahmutoğlu, hem CHP hem de AK Parti'nin oylarında düşüş gerçekleşeceğini belirtti. Öte yandan milli görüşçü seçmende bile bir heyecan uyandırmağı konusunda Murat Kurum'u eleştiren Karamahmutoğlu, "Murat Kurum milliyetçi seçmene bırakın dokunmayı zihin dünyası itibariyle uzakta olan birisi. Cemaat içerisindeki yapısını bilirim. Bu seçimlerde 2019 seçimlerindeki keskin kamplaşma ve cepheleşme yok. İstanbul'u kaybedersek burası Bizans olur diye inandırılmış olan AK Partili seçmen gördü ki AK Parti İstanbul yönetiminin elinden çıktı. 5 yıl geçti üzerinde ve İstanbul Bizans olmadı." şeklinde konuştu.

'8 Mayıs'tan sonra...'

Karamahmutoğlu'nun açıklamalarında dikkat çeken kısım ise AK Parti'ye yönelik söylemleri oldu. AK Parti içerisinde büyük lider değişikliği olacağı iddiasında bulunan Karamahmutoğlu, 2025'in Mayıs ayını işaret etti.

Karamahmutoğlu" Bayramdan sonra, 8 Mayıs'tan sonra Türk siyasetinde yepyeni canlanmalar, dalgalanmalar olacak. O günden sonra Türk siyasetinde tekrar canlanma olacaktır. Peki ne zaman kırılma olacaktır? Kırılma da bir sonraki Mayıs, 2025'in Mayıs'ında. Bunu kaydedebilirsin. Kırılma da 1 yıl sonra."

Sunucu Fidan'ın, "Bir yerel seçim sonuçlarına göre erken seçim beklentisi var bazı kesimlerde. Muhalefet baskın muhalefet yaptığı takdirde erken seçime Erdoğan'ı zorlayabilir deniyor. Kastınız bu mu?" sorusuyla ilgili şunları dedi:

"Tek koşul bu değil. Muhalefetin almış olduğu oyların iktidarınkinden fazla olması değil. Bu da etmenlerden biri olacaktır. Ekonomi de Birçok etmen var. Büyük bir lider değişikliği, mesela AKP içerisinde. 2025'in Mayıs'ı olarak."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.