Yerlikaya: 23 ilde düzenlenen Siberağ-5 operasyonlarında 54 şüpheli yakalandı

Yerlikaya: 23 ilde düzenlenen Siberağ-5 operasyonlarında 54 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 23 ilde düzenlenen ve birçok suç unsuru bulunan 54 şüphelinin Siberağ-5 operasyonu çerçevesinde yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada 23 ilde yasa dışı bahis, nitelikli dolandırıcılık ve bilişim sistemine girme ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği suçlarına yönelik düzenlenen Siberağ-5 operasyonu çerçevesinde 54 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya'nın yaptığı paylaşımda; Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Aydın, Adana, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Konya, Niğde, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Çanakkale, Mersin, Kahramanmaraş, Tekirdağ, İzmir, Kocaeli, Ağrı, Düzce, Afyonkarahisar ve Şırnak’ta düzenlenen Siberağ-5 operasyonlarında 54 şüpheliden 20'si tutuklandı. 24 şüpheli hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı getirildiği belirtildi.


Çok sayıda elektronik eşya ve para ele geçirildi

Siberağ-5 operasyonu çerçevesinde 23 ilde düzenlenen çalışmanın sonunda çok sayıda bilgisayar, taşınabilir bellek, cep telefonu ve SIM kartın yanı sıra döviz ve Türk Lirası'nın ele geçirildiği bildirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.