Teğmenlerin kılıçlı yemini: Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler istifa mı edecek?

Teğmenlerin kılıçlı yemini: Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler istifa mı edecek?
Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde bir grup teğmenin kılıçlarla "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan atması gündemdeki sıcaklığını korurken konuyla ilgili sessiz kalan Yaşar Güler'in görevinden affını isteyeceği ileri sürüldü.

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra bir grup teğmenin ellerindeki kılıçlarla "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan atması siyaset gündeminde tartışılmaya devam ediyor.

Yeni mezun teğmenin kılıçlarını çekerek "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attığı video sosyal medyada gündem olmuş ve AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen isimler konu hakkındaki rahatsızlıklarını dile getirmeye başlamıştı.

Yaşananların gündem olmasının ardından teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddia edilmiş ancak sonrasında bakanlık tarafından yapılan açıklamayla söz konusu iddia yalanlanmıştı.

Özel sahip çıktı, Bahçeli tepki gösterdi

CHP lideri Özgür Özel teğmenlere sahip çıkarken MHP lideri Bahçeli ise teğmenlerin gayesini sorgulamış ve "30 Ağustos'u gölgeleyen, ülkemizi meşgul eden, hasımları ümitlendiren, istismar lobisini heyecanlandıran ikinci yemin hadisesinin her bakımdan netliğe kavuşması zorunludur. MHP bu meselenin yakından takipçisi olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Ömer Çelik ağız değiştirdi

Bahçeli sonrasında konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Türk Silahlı Kuvvetleri göz bebeğimizdir" diyerek teğmenlere sahip çıkmış ancak ardından ağız değiştirerek "Kasıt, ihmal veya disiplinsizlik varsa, gerekli inceleme yapılacak ve gereği uygulanacak" demişti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, günler boyu sessizliğini korumuş ve geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla yaşanan olaya karşı tutumunu açık bir şekilde ortaya koymuştu.

Uzun süre sessiz kalan Erdoğan'ın konuya dair düşünceleri merakla beklenirken geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla safını belli etti ve teğmenleri hedef alarak “Kılıçları kime çekiyorsun? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek. Bunlar kaç kişi olursa olsun ordumuzda bulunması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Yaşar Güler ve Hulusi Akar'ın sessizliği

T24 yazarı Tolga Şardan ise bugünkü yazısında Kara Harp Okulu'ndaki kılıçlı yemin töreni ve sonrasını ele aldı.

Şardan yazısında, teğmenler krizinde eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile mevcut bakan Yaşar Güler'in sessiz kalmasına değindi. Şardan, yaşananlardan sonra Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in o günden bu yana randevularını iptal ettiği, zorunlu olmadıkça pek kimseyle görüşmediğini yazdı.

Öte yandan Şardan'ın diğer bir iddiası ise Güler'in görevden affını isteyeceği oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.