TBMM’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılarken ayağa kalmayan CHP’li milletvekilleri kim?

TBMM’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılarken ayağa kalmayan CHP’li milletvekilleri kim?
Meclis’te yeni yasama yılı açılışına CHP’nin aldığı karar damga vurdu. Erdoğan’ı ayakta karşılayan ana muhalefet partisinde bazı isimler ise Cumhurbaşkanı geldiğinde oturmaya devam etti. İşte o isimler…

Cumhuriyet Halk Partisi, TBMM’nin yeni yasama yılı açılışından hemen önce aldığı bir kararla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kürsüye çıktığı sırada ayakta karşıladı. Ancak CHP’nin aldığı ve Özgür Özel tarafından “grup kararı değil” diyerek açıklanan karar partiyi ikiye böldü. CHP’li vekillerden bazıları ayağa kalkmamak için kuliste beklemeyi tercih ederken, Meclis salonunda bulunan kimi milletvekilleri ise Erdoğan geldiğinde ayağa kalkmadı. Peki CHP’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayakta karşılanması kararını kimler protesto etti, hangi vekiller ayağa kalkmadı, kaç vekil oturuma katılmadı? İşte yanıtı…

2024-09-01-ozgur-ozel-aa-jpg-1.webp


TBMM’de yeni yasama yılına ilginç açılış


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yasama dönemi dün düzenlenen açılışla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı açılış töreni ilginç anlara sahne oldu. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin DEM Parti sıralarıyla tokalaşmasının yanı sıra CHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşıladığı ancak alkışlamadığı anlar da gündem yarattı.


Hangi CHP’li vekiller ayağa kalkmadı?


CHP’de Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye yöneldiği sırada alınan karara uymayarak ayağa kalkmayan 7 isim olması dikkat çekti. Bu vekiller arasında; Engin Altay, Uğur Bayraktutan, Okan Konuralp, Arife Sibel Yanıkoğlu, Sibel Suiçmez ve Harun Özgür Yıldız yer aldı.

Kaç CHP’li milletvekili oturuma katılmadı?

CHP lideri Özgür Özel oturumda yaşananlar hakkında yaptığı açıklamada alınan kararın “grup kararı” olmadığını açıkladı. Özel, TBMM’deki oturum sırasında 15-20 CHP’li milletvekilinin kuliste beklemeyi tercih ettiğini belirtti. Özel’in konuya dair açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Makama saygıda bir eksik bırakmayacağımızı söylemiştik. Biz Cumhurbaşkanı'nı, devletin başını, Meclis'in açmakla görevli kişiyi 1 Ekim günü makama saygısızlık yapmadan karşıladık. Hatta bir arkadaşımızın değerlendirmesi şu, 'Seneye ya da ondan sonraki seneye bizim Cumhurbaşkanımıza yapılmaması açısından önemli bir adım attık. Karara uymak istemeyen dışarıda kalabilir' dedik. 15-20 arkadaşımız kuliste beklemeyi tercih ettiler. Bu partinin grup kararı değildi”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.