Şeyda Yılmaz’ı şehit eden katil, çöp poşeti ile emniyetten çıkarılmıştı: Ali Yerlikaya’dan önemli açıklama

Şeyda Yılmaz’ı şehit eden katil, çöp poşeti ile emniyetten çıkarılmıştı: Ali Yerlikaya’dan önemli açıklama
İçişileri Bakanı Ali Yerlikaya, polis Şeyda Yılmaz’ı şehit eden cani Yunus Emre Geçit’in emniyetten çıkarılış şekli nedeniyle soruşturma başlatıldığı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Dün akşam İstanbul Ümraniye’de çıkan çatışmada polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırgan Yunus Emre Geçit’in emniyetten çıkarılma şekli olay yaratmıştı. Üzerine siyah çöp poşeti geçirilen saldırgan, iki kadın polis tarafından Hayvan Durum İzleme Amirliğine bağlı hayvan taşıma aracına bindirilerek adliyeye götürülmüştü.

Görüntülerin sosyal medyada geniş yankı bulmasının ardından çıkan bazı haberlerde ise İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün söz konusu görüntüler hakkında soruşturma başlattığı iddia edilmişti. Konuya ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan sert bir açıklama geldi.

Bakan Yerlikaya Şeyda Yılmaz’ı şehit eden katilin emniyetten çıkarılış şekline dair herhangi bir soruşturma başlatılmadığını duyurdu.

Yerlikaya, söz konusu haberi çıkaranlar hakkında da yasal işlem başlatılacağını sözlerine ekledi.

Ali Yerlikaya’nın paylaşımında şu ifadeler yer aldı: “Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın Emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili olarak soruşturma açıldığına dair iddialar ALÇAKÇA BİR YALANDIR. Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca, ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir SORUŞTURMA AÇILMAMIŞTIR. Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.”

Kaynak:Berrin Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.