Servisçilerden rekor zam talebi! UKOME kararını açıklıyor…

Servisçilerden rekor zam talebi! UKOME kararını açıklıyor…
İstanbul’da taksi şoförlerinin ardından servisçiler de rekor zam talebi ile İBB’nin kapısını çaldı. Bugün toplanacak UKOME’den çıkacak karar merak konusu oluyor…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısı 8 Ocak 2024 Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Toplantıda taksi ve servis şoförlerinin zam taleplerinin görüşülmesi planlanıyor.

NTV’nin haberine göre, İstanbul’da görev yapan servisçiler artan maliyetleri sebep göstererek yüzde 60 oranında zam talep ediyor. UKOME toplantısı sonrasında servisçilerin fiyat artışı istekleri kabul edilirse, megakentte en düşük servis ücretinin 2080 liraya yükselmesi bekleniyor. İstanbul’da şu anda en düşük servis ücret 1300 lira.

Öte yandan servis ücretlerine ek olarak yüzde 35 rehber personel ücretinin de eklenmesiyle aylık servis maliyetinin 2808 liraya yükselmesi öngörülüyor. Zamlı fiyatların 2024 yılının ocak ayından itibaren geçerli olması talep ediliyor.

Veliler yüzde 60’lık artış talebi karşısında endişelerini korurken bugün UKOME’den çıkacak karar merakla bekleniyor.

Bilindiği gibi servisçilerin yanı sıra taksi şoförleri de taksimetre ücretlerinde yüzde 65 fiyat artışı isteğinde bulunmuş ve indi-bindi ücretinin 120 TL olmasını talep etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.