Schengen vizesi alacaklara elinizi çabuk tutun! Zam geliyor, Schengen vizesi kaç TL olacak?

Schengen vizesi alacaklara elinizi çabuk tutun! Zam geliyor, Schengen vizesi kaç TL olacak?
Türkiye'de vize almanın yolları her geçen gün zorlaşmasının yanı sıra bir kötü haberde Schengen vize ücretlerine geldi. Buna göre o tarihten itibaren Schengen vizesinin temel ücretine zam gelecek.

Türkiye'de vize sorunu Türk vatandaşları için oldukça can sıkıcı noktaya ulaşmışken bir kötü haberde Schengen vize ücretlerine geldi. Buna göre Schengen vizesinin temel ücretlerine yüzde 12 zam yapılma kararı alındı. Slovenya Dışişleri Bakanlığı Avrupa Komisyonu tarafından alınan karara göre; Schengen vizesi ücretlerine 80 eurodan 90 euroya çıkarılacağını duyurdu.

Buna göre 06-12 yaş grubu arasına temel Schengen vize ücretleri 40 eurodan 45 euroya, Avrupa Birliği'nde düzensiz olarak kalan vatandaşların geri kabulünde iş birliği yapmayan ülkelerin vatandaşlarına ise 135 ila 185 euro Schengen vize ücreti talep edilecek.

Türkiye vatandaşları elinizi çabuk tutun! O tarihe kadar Schengen vize ücretlerine zam gelecek

Avrupa Komisyonu'nun aldığı karar neticesinde önümüzdeki hafta kararın resmileşmesi beklenirken, Schengen vizesinde uygulanacak yeni zamlı fiyatlar 11 Haziran 2024 Salı günü yürürlüğe girecek. Vize uzatma ücreti ise 30 euro olacak.

pasaport.webp

Türkiye'de Schengen vize ücretleri zamlı fiyat kaç Türk Lirası olacak?

Schengen vizesi için Türkiye vatandaşlarının ödeyeceği ücret günlük kur verilerine göre değişkenlik gösterse de (21 Mayıs 2024 Salı günü güncel euro 35 TL'den hesaplandığında) ortalama 3.150 TL'den başlayan fiyatlarla Schengen vizesi ücreti zamlı haliyle ödenmesi istenecek.

Schengen vizesi 2017 yılında 60 euro, 2020 yılında 80 euro, 2024 yılında ise 90 euroya çıkarıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.