Saray'a yakın isim yazdı: Öcalan'a görüşme izni çıkabilir!

Saray'a yakın isim yazdı: Öcalan'a görüşme izni çıkabilir!
Abdülkadir Selvi, terörist başı Abdullah Öcalan ile uzun süredir kimseyi görüştürmeyen yetkililerin, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan ile bir görüşmeye izin verme olasılığının bulunduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarıyla yeniden alevlenen 'çözüm süreci' tartışmaları üzerine yeni kulis bilgileri ortaya çıkmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin DEM Parti üyeleriyle el sıkışmasının ardından "yeni çözüm süreci" konusundaki mesajlarını sürdürdü. Erdoğan, "Meseleleri terör dışı yöntemlerle ortadan kaldırmaya her zaman varız" diyerek bu tartışmalara zemin hazırladı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, terörist başı Abdullah Öcalan ile uzun süredir kimseyi görüştürmeyen yetkililerin, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan ile bir görüşmeye izin verme olasılığının bulunduğunu aktardı.

Selvi, kaleme aldığı yazısında "Yeni bir çözüm süreci gündemde değil" ifadesini kullanarak, çağrının esasen "terörün sona erdirilmesine" yönelik olduğunu belirtti. Ömer Öcalan'ın 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı'na Abdullah Öcalan'ı 16 Ağustos 2024 tarihinde ziyaret etmek için başvuruda bulunduğunu, bu görüşmenin şu an değerlendirilmekte olduğunu aktardı.

Selvi'nin yazısında yer alan bilgilere göre, henüz izin verilip verilmeyeceği konusunda bir karar alınmamış. Ancak, Ömer Öcalan’ın başvurusunun değerlendirildiği bildiriliyor. Görüşme talebinin avukatlar tarafından istismar edilme ihtimali göz önünde bulundurularak, avukatların görüşmesine izin verilmesinin beklenmediği, fakat aile temsilcisi olarak Ömer Öcalan’ın görüşmesine izin verilebileceği ifade ediliyor. Selvi, bu konuda henüz kesin bir karar verilmediğini de vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.