Paris Medya Merkezi'nin bulunduğu bölgede "patlama riski" şoku!

Paris Medya Merkezi'nin bulunduğu bölgede "patlama riski" şoku!
Fransız polisi, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı takip eden basın mensuplarına hizmet veren medya merkezinin bulunduğu bölgeyi "patlama riski" nedeniyle bir süre kapattı.

Paris Kongre Merkezi'ne kurulan ana medya merkezinin önünde, polis güvenlik hattı oluştururken, binaya giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Gazeteciler ve vatandaşlar, patlama riski olduğu belirtilerek uzaklaştırıldı. Patlama riskinin nedeni ise açıklanmadı.

Bir süre sonra polis, bölgeyi yeniden yaya trafiğine açarken, medya merkezine giriş ve çıkışlar da normale döndü.

Fransa, tren hatlarına yönelik yeni bir sabotajı engellemek için güvenlik önlemlerini artırdı

Öte yandan Ulaşımdan Sorumlu Bakan Patrice Vergriete, LCI kanalına yaptığı açıklamada, ülkede dün tren hatlarına yönelik kundaklamaların ardından demiryolu ağının güvenliğinin ve gözetiminin önemli ölçüde güçlendirildiğini belirtirken, alınan ek güvenlik tedbirlerini anlattı.

Demir yolu ağının gözetlenmesi için binden fazla çalışan ve 250 güvenlik personelinin görevlendirildiğini söyleyen Vergriete, ayrıca jandarma helikopterleri ile 50 dronun da aynı amaçla seferber edildiğini açıkladı.

Vergriete, bu tedbirlerin, tren hatlarına yönelik yeni bir sabotajı önlemek amacıyla alındığını belirterek, "Teyakkuz halinde olduğumuz için olağanüstü önlemler harekete geçirdik." ifadesini kullandı.

Tren seferlerinde yarın aksamaların yaşanabileceğini öngördüklerini ifade eden Vergriete, 29 Temmuz'dan itibaren seferlerin normale döneceğini belirtti.

Vergriete, tren hatlarının kundaklanmasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve olayın faillerinin henüz tespit edilemediğini söyledi.

Kundaklamalar hakkında istihbarat servislerinden herhangi bir uyarı almadıklarını kaydeden Vergriete, Olimpiyat Oyunları kapsamında Paris'in bağlı olduğu Île-de-France bölgesinde demir yollarının güvenliğini artırmak için 5 milyon avro harcadıklarını açıkladı.

Dün, Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine saatler kala, Fransa genelinde Pagny-sur-Moselle, Courtalain ve Croisilles'de tren hatları kundaklanmıştı. Vergigny'deki bir tren hattına yönelik kundaklama girişimi ise engellenmişti.

Paris'te metro seferlerinde aksamalar yaşandı

Olimpiyatlar süresince turist sayısının 16 milyona ulaşması beklenen Paris'te bazı metro seferlerinde de aksamalar oldu.

Paris'in 8. metro hattının X hesabından yapılan açıklamaya göre, bu hattın geçtiği Opera durağında güvenlik güçlerinin müdahalesi nedeniyle seferlerde aksama meydana geldi. Güvenlik güçlerinin hangi gerekçeyle müdahalede bulunduğu belirtilmedi.

Söz konusu hat, Olimpiyat Oyunları müsabakalarına gitmek isteyen çok sayıda ziyaretçi ve turist tarafından kullanılıyor.

Fransa'daki yerel ve bölgesel radyo istasyonları ağı France Bleu'nun haberine göre, Paris ve banliyösü Saint-Denis arası ulaşımı sağlayan Paris 13. metro hattındaki seferler, ciddi bir yolcu kazası nedeniyle yerel saat ile 12.52 ve 14.30 arası durdu.

Tünellerde 6 metro aracı sıkışıp kalırken, bunlardan 3'ünün içindeki yolcular araçlardan indi.

Metro hatları üzerinde yürüyen yolcular en yakın metro durağına ulaştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.