Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz birbirine girdi!

Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz birbirine girdi!
Bir süredir aralarının açık olduğu bilinen ünlü yönetmenler Zeki Demirkubuz ile Nuri Bilge Ceylan arasında söz düellosu…

Uzun yıllardır konuşmayan iki yönetmenden dikkat çeken açıklamalar. Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirbukuz’un bir televizyon programında kendisine yönelik yaptığı açıklamalara sert bir mesajlar yanıt verdi.

“Sen Cannes’ın muhtarı mısın?”

Geçtiğimiz haftalarda vizyona giren “Hayat” filmi ile gündemde olan Zeki Demirkubuz bir televizyon programına konuk oldu. Programda Nuri Bilge Ceylan ile aralarında yaşanan soğukluğun sebebini de anlattı. Ceylan’la aralarında geçenlere değinen Demirkubuz’un ünlü yönetmene yönelik kullandığı, “ Lan Cannes Film Festivali'nin muhtarı mısın, nesin sen? Sana ne" sözleri ise sosyal medyada olay yarattı.

zeki-demirkubuz-nuri-bilge-ceylan-suskunlugunu-bozdu-sxxk.webp

YouTube kanalı polemiği!

Nuri Bilge Ceylan ile hiçbir zaman yakın arkadaş olmadıklarını da ifade eden Zeki Demirkubuz’un söylediği; “"Susacak, dişini sıkacak ve bir daha tek kelime etmeyecek. Ederse, Youtube kanalı açarım, her gün düzenli yayın yaparım” sözlerine ünlü yönetmenden yanıt geldi.

Ceylan’dan yanıt gecikmedi

Kişisel X hesabından Zeki Demirkubuz’a yönelik bir mesaj paylaşan Nuri Bilge Ceylan; "Ne söylerse söylesin cevap vermeyeyim diyordum, ama bu üslup karşısında ne yazık ki bu artık mümkün değil. Kendine şimdiden bir YouTube kanalı açarsa iyi eder. Yakında..." ifadelerini kullandı.


Zeki Demirkubuz ne demişti?

Habertürk TV'de yayınlanan 'Haluk Mertbey'in 'Meseleler' adlı programına konuk olan Zeki Demirkubuz olay yaratan açıklamalarında şunları söylemişti:

“Hiçbir zaman söylendiği gibi çok yakın arkadaş değildik. Aç kalsam ekmek parası isteyeceğim biri değildi. Ama işte Semih Kaplanoğlu gibi ya da başka arkadaşlar gibi görüştüğüm bir arkadaştı. Ben midem bulanınca uzaklaştım ama ilişkimiz kopmadı."

“Çok çiğ hareketler yaptı”

"İklimler'in kurgusu sırasında çok çiğ bir hareket yaptı. O onu çekti, ben 'Kader'i çektim. O sene 'Kader' ağlarını Antalya Film Festivali'nde ördü, 'en iyi film' ödülünü 300 bin liraya çıkardılar. 230 bin dolar. Dünyada eşi yok. Ödül töreninin açıklanacağı gün otelin lobisinde otururken bu geldi, böyle havalı havalı gevrek gevrek… Jüride de bir Cannes'dan bir lavuk var, bunun bir arkadaşı. Hatta orada bunun esprisi oldu, herhalde sinyal aldı bu ondan keyfi yerinde diye. Benimle de konuşuyor, geldi masamıza oturdu, sohbet ettik."

Ceylan’ın Antalya’da bayılması üzerine

"Aynı akşam bunlar geldi yapımcısı, karısı, kendisi, tören sırasında önümüze oturdular, hiç konuşmadılar benimle… Ebru iki gün önce 'Kader'i izleyince allak bullak olduğunu söyledi, aramız iyiydi. Neyse geldiler, konuşmuyor. Arkasından seslendim bakmadı bile. Neyse vardır bir derdi dedim. İki tane ödül aldı, çıktı acayip küskün falan."

"Sonra her şeyin üstüne yemin ediyorum bir tane bile 'Kader'e şey yok… Bizim zaten bir beklentimiz de kalmadı. Tam böyle 'en iyi film' ödülü açıklanmadan önce bu pat bayıldı. Gitti kaldırdılar, hatta ben de yardım etmeye çalıştım…"

“Bir tane tokat atmak istedim”

"Törenden sonra 'iyi misin' demek için aradım. Konuşmak istemedi ve o günden itibaren konuşmadı. 2 gün sonra Mis Sokak'ta yüz yüze geldik 'iyi misin' dedim. Yüzünü çevirdi. Bir tane tokat atmak istedim..."

Nuri Bilge Ceylan'ın kendisiyle neden konuşmadığını bilmediğini belirten Demirkubuz "Çok yakınındaki bir akrabasına sordum. Cannes Film Festivali aleyhinde konuştuğum için benimle konuşmadığını söyledi. Lan Cannes Film Festivali'nin muhtarı mısın, nesin sen? Sana ne" diye konuştu.

“Susacak, dişini sıkacak”

Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan için "Susacak, dişini sıkacak ve bir daha tek kelime etmeyecek. Ederse, Youtube kanalı açarım, her gün düzenli yayın yaparım. Bu ülkenin en sevdiği şey unutmaktır. Her yaptığımız yanımıza kar kalmıyor. Biraz düşüneceksin" diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.