Neslim ve İnanç Güngen çifti tutuklandı

Neslim ve İnanç Güngen çifti tutuklandı
İstanbul'da fenomenlere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu 17 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda kişiyi yakın takibe aldı. MASAK raporları, fenomenlerin banka hesap hareketleri, bağlantılı oldukları kişi ya da kişiler geniş çaplı olarak incelenirken sosyal medya hesabından sık sık lüks tüketim yaptığı anlara ait görüntüler paylaşan güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen'e yönelik operasyon düzenlenmişti. Mali ekiplerin çalışmalarının ardından İstanbul merkezli 25 ilde 134 adrese yönelik düzenlenen operasyonda Neslim Güngen, eşi İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu 65 kişi "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığın Değerlerini Aklama, Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarından gözaltına alındı.

Yurt dışından getirdiği ilaçlara kendi etiketini basıp piyasaya süren, kolajen ip askı olarak marketlerdeki yumak iplerle işlem yapan, güzellik merkezlerinde kullandığı cihazların Sağlık Bakanlığı kaydı olmadığı ortaya çıkan Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen'in emniyetteki işlemleri tamamlandı. Gözaltına alınan 65 şüpheliden 45 sağlık kontrolüne götürüldü. 20 şüphelinin ise savcılık talimatıyla serbest kaldığı öğrenildi. Neslim ile eşi İnanç Güngen'in de dahil olduğu 45 şüpheli, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

GÜNGEN ÇİFTİ VE 15 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından şüpheliler, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik, Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu 17 şüpheliyi tutukladı. 21 şüpheli adli kontrol tedbirleri uygulanarak, 5 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.