Naci Görür, Çanakkale depremi sonrasında tekrar uyardı!

Naci Görür, Çanakkale depremi sonrasında tekrar uyardı!
Çanakkale Ezine'de yaşanan 4,7'lik depremin ardından çeşitli açıklamalar yapan Prof. Dr. Naci Görür yetkililere uyarılarda bulundu.

Dün Çanakkale Ezine’de yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem çevre illerden de hissedilmiş ve vatandaşlar büyük panik yaşamıştı. 22 Temmuz Çanakkale depremine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Naci Görür, yetkilileri bir kez daha uyardı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, 22 Temmuz 2024 Pazartesi günü Çanakkale Ezine’de yaşanan 4,7 şiddetindeki sarsıntının ardından açıklamalarda bulundu. Yetkilileri deprem nedeniyle uyaran Naci Görür, kentlerin ve tüm ülkenin depremce dirençli hale getirilmesi gerektiğini hatırlattı. Ülkenin her bölgesinin faylarla kaplı olduğunu belirten Görür, yetkililerin depremlerle değil kentleri dirençli hale getirmekle ilgilenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

“Bırakın fayların özelliklerini…”

Naci Görür’ün konuya dair paylaşımının tamamında şu ifadeler yer aldı:

“UYARI: Bu Çanakkale depremi nedeniyle uyarıyorum. Özellikle hükümet, muhalefet ve halk şunu idrak etmeli. Bu ülkenin hemen hemen her yeri bir fay örgüsüyle kaplı. Üikenin herhangi bir bölgesi herhangi bir zamanda büyük bir depreme maruz kalabilir ve binlerce insanımız ölebilir. Bu çok ciddi bir olasılıktır. Onun için bırakın fayların özelliklerini, yerini boyutunu, ne zaman deprem üreteceğini. Onu bilim insanları düşünsün. Siz nasıl kentinizi ve tüm ülkeyi deprem dirençli hale getirirsiniz onu düşünün. Hükümeti, muhalefeti ve halkı ile yumruk olur elbirliği ile çalışırsan bu mümkün. Deprem dirençli ülkelerde bizde olan büyüklükte depremler olunce bir kaç kişi tesadüfen ölüyor bizde ise on binler ölüyor. Bu bize yakışmıyor, gelin ülkemizi deprem dirençli yapalım. Bu mümkün. Sevgiyle”

Çanakkale Ezine depremi için ne demişti?

Öte yandan Prof. Dr. Naci Görür, 22 Temmuz Çanakkale depremine ilişkin yaptığı yorumda ise şu satırlara yer verdi: “Bahceli-Ezine/Canakkale’de 4,9 deprem oldu. Deprem Bayramic’in güneyinde Evciler Fay Zonunda oldu. Bu zon KAF’in orta branjina ait. Bu kol ve KAF’in guney kolu yavas eneri biriktiren dallar. Bu nedenle daha gec depremler bekliyoruz. Simdilik en yakin deprem Marmara icinde olacak.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.