Müsavat Dervişoğlu'ndan Erdoğan'ın sözlerine tepki: 'Kendi cibiliyetleri tartışılır'

Müsavat Dervişoğlu'ndan Erdoğan'ın sözlerine tepki: 'Kendi cibiliyetleri tartışılır'
Erdoğan, Hamas'ın siyasi lideri İsmail Heniyye için Türkiye'de yas ilan edilmesini eleştirenlere 'cibilliyeti bozuk' dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Erdoğan'ın bu sözlerine tepki gösterdi. Dervişoğlu, “Kendi cibiliyetleri tartışılır” dedi.

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da öldürülmesi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Türkiye'de bir günlük yas ilan edildi. Erdoğan, dün yaptığı konuşmada, bir günlük yas ilan edilmesini eleştirenlere yönelik 'cibilliyeti bozuk' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları söyledi: "İsmail Haniye'yi tanıyan herkes onun nasıl yiğit bir dava adamı olduğunu çok iyi bilir. Kendisi aynı zamanda Filistin'in son seçilmiş başbakanıdır. Merhum Haniye'nin Katar'daki cenaze merasimine geniş bir heyetle iştirak etmenin yanı sıra ülkemizde bir günlük milli yas ilan ederek Filistin halkıyla dayanışmamızı gösterdik. Ama bazı ekranlarda, bazı cibilliyeti bozuk olanlar bizim ona gösterdiğimiz bu ilgiyi hazmedemedi. Yani sizden mi izin alıp da bunların kararını verecektik? Biz milletimizden gerekli izni aldık, adımlarımızı da buna göre atıyoruz."

Sert tepki gösterdi

Erdoğan'ın bu sözlerine İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan tepki geldi. X hesabından tepkisini gösteren Dervişoğlu, "Seviye ve seciyesi kendisine kefil olmayan kişiler, başkalarının cibilliyetlerini tartışma konusu yapamazlar! Şayet yaparlarsa, kendi cibilliyetleri tartışılır!.." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.