Muharrem İnce'den Kayseri'deki olayları 'yabancı düşmanlığı'na bağlayan Erdoğan'a: 'Tüm Suriyelileri göndermek zorundasınız'

Muharrem İnce'den Kayseri'deki olayları 'yabancı düşmanlığı'na bağlayan Erdoğan'a: 'Tüm Suriyelileri göndermek zorundasınız'
Kayseri'de yaşanan olaylar için "Kayseri'deki küçük grubun yol açtığı durumun nedeni muhalefetin zehirli söylemidir" diyen Erdoğan'a Muharrem İnce'den yanıt gecikmedi.

Dün gece Kayseri, Suriye uyruklu bir kişinin 7 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddialarıyla çalkalandı.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir kişinin 7 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddialarının ardından öfkeli halk sokağa döküldü. Polis Özel Harekat ekipleri tarafından yakalanan şüpheli, bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup araçları ters çevirdi ve yabancı uyruklu vatandaşlara ait bazı iş yerlerini ise ateşe verdi.

Kayseri'de yaşanan olaylar sonrası çocuk koruma altına alınırken söz konusu eylemlere ilişkin 67 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Ancak olaylar sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşananları 'yabancı düşmanlığı' ve 'sığınmacı nefreti'ne bağlayarak konuyu muhalefete getirdi. "Kayseri'deki küçük grubun yol açtığı durumun nedeni muhalefetin zehirli söylemidir" diyen Erdoğan, toplumda yabancı düşmanlığını ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamayacağını söyledi.

Muharrem İnce'den Erdoğan'a yanıt

Erdoğan'ın bu ifadeleri üzerine Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kayseri’de yaşanan olayların yabancı düşmanlığıyla da, muhalefetin diliyle de ilgisi olmadığını söyleyerek Erdoğan'ı sorumlu tuttu.

Muharrem İnce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Erdoğan'a tepki gösterdi:

Kayseri’de yaşanan olayların; yabancı düşmanlığıyla da, muhalefetin diliyle de ilgisi yoktur. Bu yaşananlar, Erdoğan’ın yanlış Suriye politikasının sonucudur. Tüm Suriyelileri en kısa sürede memleketlerine göndermek zorundasınız!

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.