Muğla ve Mersin'de orman yangınları!

Muğla ve Mersin'de orman yangınları!
Artan sıcaklıkların da etkisiyle orman yangınları yaşanmaya devam ediyor... Son olarak Muğla ve Mersin'den yangın haberleri geldi.

Muğla'nın Menteşe, Mersin'in ise Gülnar ilçelerinde henüz bilinmeyen sebeplerden orman yangını çıktı. Vatandaşların dumanı fark edip haber vermesiyle ekipler, alevleri kontrol altına almak için çalışma başlattı.


Mersin'de ormanlık alanda yangın

Mersin'in Köseçobanlı Mahallesi Karınbelen mevkisindeki ormanlık alanda nedeni belirlenemeyen bir yangın çıktı. Saat 13.00 sularında başladığı tahmin edilen yangının kontrol altına alınması için bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile helikopter, 5 arazöz ve su ikmal araçları sevk edildi.


Muğla'da yangınla mücadele

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı bir mahalle olan Yerkesik'te yangın çıktı. Dumanı gören vatandaşların durumu ekiplere bildirmesi üzerine, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait arazözler, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri ve hava araçları bölgeye sevk edildi.


Mersin'de yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. Muğla'da ise ekiplerin yangınla mücadelesi devam ediyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.