Kurultayda Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasında gerginlik: İmamoğlu açıklama yaptı

Kurultayda Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasında gerginlik: İmamoğlu açıklama yaptı
CHP kurultayının ikinci gününde kürsüye çıkan ABB Başkanı Yavaş, konuşma yapacağı önceden haber kendisine haber verilmemesi üzerine eleştirilerin açıktan bildirdi. Yavaş'ın sözleri sonrası İmamoğlu ve Özel kürsüde kendisine yanıt verdi.

CHP'nin parti programının görüşüldüğü "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı"nın ikinci gününde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı konuşma sonrası kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sözleri kurultaya damga vuran anlardan biri oldu.

Kürsüye çıkan Mansur Yavaş, polemik çıkartmak istemediğini söyleyerek CHP yönetimine doğrudan ve açıktan eleştiren sözlerle konuşmasına başladı. Kurultayda konuşma yapacağı bilgisinin kendisine bir saat öncesinde açılan telefonla haber verilmesine sinirlenen Yavaş, kendisine söz verildiği esnada konuya dair eleştirilerini CHP yönetimine yöneltmekten çekinmedi.

CHP yönetiminin bu tutumunda kasıt aramadığını belirten Yavaş, "Bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa, şöyle bir sorun vardır. Biz 14 tane büyükşehir belediye başkanıyız. Sadece ikisini konuşturursanız, maalesef biz de buradan fitne ateşine odun atmış oluyoruz."

Yavaş devamında "Aylardır yakılan ‘Ekrem mi? Mansur mu?’ fitne ateşine. Bu konuda genel başkanımızın görüşü, açıklamaları belli. Ben isterdim ki bütün arkadaşlarımız bu konuda fikirlerini açıklasın. İkimiz de aynı duygulara sahibiz. Bunları sorun etmiyorum. Dün ekranlarda da söyledim. Partimiz, tüzük kurultayını başarıyla atlatmıştır.” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel: Benim de kusurumu affetsinler

Yavaş'ın bu sözleri ortalığı karıştırmaya yetti. Sonrasında sahneye çıkan Özgür Özel ve Ekrem İmamaoğlu, Yavaş'ın sözlerine yanıt verdi.

Yavaş'ın eleştirilerine hak veren Özel, sorumluluğun kendisine ait olduğunu ifade ederek "Benim de kusurumu affetsinler. Ama birisi sağ kolumuzsa öbürü sol kolumuz. Birisi sağ gözümüzse öbürü sol gözümüz. Bu ikisiyle birlikte, bu iki yanımdakilerin hepsi iktidarımızın anahtarlarını ellerinde taşıyan göz bebeklerimizdir.” dedi.

Ekrem İmamoğlu: Bizim aramızda bir sorun olmaz

Ekrem İmamoğlu'da yaşanan gerginliğe dair açıklama yapmayı es geçmedi. Yavaş’ın konuşacağından haberdar olmadığını söyleyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Başkanım size ‘Mansur Başkanım’ , ‘Mansur abi’ derim; Ankara’ya gelir seni ararım. İki gün önce aradım ‘Cuma namazını beraber kılalım mı’ diye sekretere not bıraktım ama nasip olmadı, yetişemedik. O da senin suçun başkanım. Bu kadar açık ve şeffaf. Ben bu kadar açığım, sen de bu kadar açıksın. Onun için bizim aramızda bir sorun olmaz. Olan biten budur. Senin rahatsız olacağın bir yerde bunu bilsem konuşmamı yere atar, yerime otururum başkanım, hiç endişe etmeyin.”

Öte yandan Ekrem İmamoğlu'nun konuşması sırasında Mansur Yavaş'ın mimikleri de kurultayda dikkat çeken anlardan biri oldu

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.