Kulis: Murat Kurum yeniden bakan olabilir

Kulis: Murat Kurum yeniden bakan olabilir
Cumhur İttifakı adayı ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un bakanlığa geri döneceği ileri sürüldü.

31 Mart'ta gerçekleştirilen seçimlerde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na karşı %39.59 oy ile kaybeden AK Parti'nin adayı Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yerine getirileceği iddia edildi.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Murat Kurum’la ilgili AK Parti kulislerinde konuşulan çarpıcı iddiayı köşesine taşıdı.

Babacan'ın AK Parti kulislerinden aktardığına göre Kurum’un sağlık sorunları olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yerine getirilecek. Babacan çoğunluğun başarısızlığın ödüllendirilmesi anlamına gelen böyle bir değişikliğin yanlış olacağını dile getirdiğini yazdı.

Babacan'ın "Uyuyan YSK, Kızdıran TÜİK, Umutsuz AKP’liler" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

"İlginç bir sohbet konusu da büyük lansmanlarla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Murat Kurum’la ilgili. Kurum’un sağlık sorunları olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yerine getirileceğini iddia edenler var. Ancak çoğunluk, başarısızlığın ödüllendirilmesi anlamına gelen böyle bir değişikliğin yanlış olacağını dile getiriyor."

Murat Kurum, 2018-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yapmış ve 2023 genel seçimlerinde İstanbul milletvekili seçilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.