Kılıçdaroğlu'ndan ABD gezisine yönelik eleştirilere yanıt; Aklın yetmez!

Kılıçdaroğlu'ndan ABD gezisine yönelik eleştirilere yanıt; Aklın yetmez!
ABD gezisine yönelik eleştirilerine yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Her kafadan bir ses; 'Aman nasıl gidersin, senin aleyhinde kullanırlar' eğer sen ülkeyi yönetmeye talipsen bir vizyonununuz, hedefiniz olmalı. Senin aklın da vizyonun da yetmez. Sen bilmezsin" ifadelerini kullandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Konuşmasında Bartın'da meydana gelen maden faciasıyla başlayan Kılıçdaroğlu, “Keşke üzüntülü bir günde olmasaydık. Keşke bu kadar sorunlar yaşanmasaydı. Keşke siz sorunları çözmek için gelseydiniz ben çözüm önerilerini size anlatma fırsatı bulsaydım ama 41 kardeşimizi toprağa verdik. 41 evde yangın var. Babasız kalan çocuklar var. Her birimizin yüreğinde derin acılar var. Grup toplantılarına her sefer bir neşeyle başlamak isterdim” dedi. 


Susmayacağım

Konuşmasında iktidara yüklenen Kılıçdaroğlu, “Uyuşturucu baronları ile beraber olacaksın, yolsuzluk yapanlarla beraber olacaksın, hırsızların dosyasını kapatacaksın, rüşvet alanları büyükelçi atacaksın Bay Kemal susacak. Susmayacağım arkadaş, susmayacağım. Masum öğrencileri hapse atacaksın, KHK ile işine son vereceksin. Devletin gücü bunlara mı yetiyor? Adalet, adalet. Söz verdim söz. Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek arkadaş. Her ülkede maden ocağı var. Devletsen önce maden ocağına bakarsın. Aydınlatmaya, havalandırmaya, sensörlere bakarsın, düzenli kontrol edersin” diye konuştu. 


Devlet böyle yönetilmez

ABD ziyaretine gelen eleştirilere de cevap veren Kılıçdaroğlu, “ABD’ye gittim. Her kafadan bir ses ‘Aman şimdi gidilir mi?’, ‘Senin aleyhinde kullanırlar bunu’ diye. Ya arkadaş önce ‘Niye gideceksin’ diye soracaksın. Dünya değişiyor. Değişen dünyayı izlemeniz lazım. Bilim, teknoloji olağanüstü değişimler var. Eğer siz ülkeyi yönetmeye talipseniz, ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yöneteceğim diyorsanız sizin bir vizyonunuz, bir hedefiniz ve bir hayaliniz olması lazım. Bunların vizyonu cebim nasıl dolar vizyonu. Benim vizyonum vatandaşın cebi nasıl dolar vizyonu.
Bilimi ve teknolojiyi göz ardı eden hiçbir devlet büyüyemez ve gelişemez. Bilim devrimi yaşıyoruz.
Bilim ekonomisi çağındayız. Erdoğan ve Bahçeli ‘Bilim ekonomisi’ kavramını ilk kez benden duyuyorlardır. Sen niye ABD’ye gittin diyorlar. Seni aklın da vizyonun da yetmez. Sen bilmezsin. ABD, 40 milyar dolarlık çip yatırımı yapıyor. Biz ne yapıyoruz? Buzdolabı yapmakla övünüyorlar. Dünyayı bilmiyorlar. Devlet böyle yönetilmez” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.