Kılıçdaroğlu mu Özel mi? İlk anket sonucu açıklandı…

Kılıçdaroğlu mu Özel mi? İlk anket sonucu açıklandı…
CHP’de kurultay tarihi yaklaşırken genel başkanlık koltuğunda değişim yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor. Anket şirketleri ise en güçlü iki aday olan Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel için çıkan sonuçları açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi büyük kurultaya hazırlanırken parti içindeki değişim tartışmaları da sürüyor. Özgür Özel’in genel başkanlık için adaylığını açıklaması beklenirken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun takınacağı tavır ise merak konusu oluyor. Tüm bu tartışmalar sürerken bir anket şirketi ise her iki adayı halka sordu ve sonuçları yayınladı. İşte o anketten çıkan çarpıcı sonuçlar…

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Betimar Araştırma’nın yaptığı anket sonuçlarına yer verdi. Anketin en çarpıcı sorusu ise “Kılıçdaroğlu mu Özgür Özel Mi Kazanır” oldu. Gürkan Duman’ın sahibi olduğu Betimar Araştırma’nın anketi 1570 seçmen ile gerçekleştirildi. 6-7 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenen ankette kişilere pek çok farklı soru yöneltildi.

"Özgür Özel’in adaylık kararı doğru mu?"

Buna göre ankete katılanlara ilk olarak CHP Genel Başkanlığı için aday olmaya hazırlanan Özgür Özel’in kararı soruluyor. Özel’in kararını doğru bulanların oranı yüzde 33,3 olurken yanlış bulanların oranı ise yüzde 43,4 oluyor. Özgür Özel’in kararını destekleyip zamanlamasını yanlış bulanların oranı ise yüzde 12,1. Soruya cevap vermeyenler ise yüzde 11,2’lik bir oranı oluşturuyor.

CHP’lilerin Özel’e desteği artıyor

Betimar’ın anketinde aynı soru CHP seçmeni olanlara yöneltildiğinde ise Özgür Özel’i destekleyenlerin oranında artış görülüyor. Buna göre, Özel’in adaylığını destekleyenler CHP’lilerin oranı yüzde 46, kararı doğru bulmayanların oranı ise yüzde 26 oluyor. Zamanlamasını yanlış bulan CHP’lilerin oranı yüzde 21,4’e yükselirken, cevap yok diyenler ise yüzde 6’da kalıyor.

Zafer Partililerden büyük destek

Partilere göre cevaplar dağıtıldığında ise Özgür Özel’i en fazla destekleyenler yüzde 66,7 ile Zafer Partisi, yüzde 57,9 ile İYİ Parti seçmeni oluyor.

Kılıçdaroğlu mu Özel mi?

Ankette yer alan diğer bir önemli soru ise aday olmaları halinde CHP Genel Başkanlık yarışını Kemal Kılıçdaroğlu’nun mu yoksa Özgür Özel’in mi kazacağı yönünde oluyor. Ankete katılanların yüzde 48,3’ünün cevabı mevcut başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana olurken, Özgür Özel’in kazanacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 38,2 olarak açıklanıyor. Kararsızlar ise yüzde 12,5’lik bir oranı oluşturuyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.