Kentte suya yapılan otomatik zam iptal edildi!

Kentte suya yapılan otomatik zam iptal edildi!
31 Mart seçimlerinin ardından görev başlayan yeni belediye başkanı ilde su faturalarına her ay yapılan otomatik zammın iptal edildiğini duyurdu.

Çanakkale’de su faturalarına indirim geliyor! 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Çanakkale Belediye Başkanı seçilen Muharrem Erkek, belediye meclisinde alınan kararı sosyal medya hesabından duyurdu.

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek kişisel X hesabından yaptığı videolu paylaşımla, kentte su faturalarına her ay yapılan yüzde 5’lik otomatik zammın iptal edildiğini açıkladı. Kararın belediye meclisinde CHP, İYİ Parti ve AK Partili üyelerle birlikte alındığını da belirten Erkek, yapılan değişikliğin ardından su faturalarında bir yılda yüzde 60 oranında bir indirim uygulanmış olacağını da sözlerine ekledi.

chp-li-muharrem-erkek-canakkale-de-kazandik.webp

Muharrem Erkek’in konuya dair paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Su faturalarıyla ilgili idareminizin gündeme aldığı bir konuda önemli bir karar verdik. Her ay su faturalarına uygulanan yüzde 5 otomatik zam Kasım 2023 Meclis’inde güncellenmişti. Bu kararı kaldırdık. Artık su faturalarında her ay yüzde 5 otomatik zam olmayacak. Bir yıl sonrasına gittiğimizde toplamda yüzde 60’ı aşan bir indirimi bugünden gerçekleştirmiş oldu. Çanakkalemizde evimizin musluklarında, çeşmelerde iyi arıtılmış içilebilir suyumuz olduğunu da mutlaka göz önüne almalıyız. Bu karar vesilesiyle belediye meclisimizde CHP, İYİ Parti ve AK Parti gruplarına da teşekkür ediyorum. Birlikte güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz, Çanakkalemiz için hayırlı oldu.”

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.