Katliam yasasına hayır mitingine sanatçı akını!

Katliam yasasına hayır mitingine sanatçı akını!
Hayvan severler, 30 Ağustos’ta TBMM’den geçen ve 2 Eylül’de yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliklere karşı İstanbul Yenikapı’da bir etkinlik düzenledi.

“Ötanazi” adı altında hayvanların katledilmesinin önünü açan ve Resmi Gazete’de yayınlandığı ilk günden beri kamuoyundan tepki gören “Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik” yasasının geri çekilmesi için bugün Yenikapı Etkinlik Alanı’nda miting düzenlendi.

Eyleme sanatçı akını!

Mitinge katılan topluluğun “Katliam yasasına hayır!” sloganıyla, Yenikapı Metro durağından etkinlik alanına yürümesiyle başlayan eyleme pek çok siyasetçi ve sanatçı katıldı.

1-2.jpg

Mitinge katılanlar arasında siyaset dünyasından, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Perihan Koca, Emek Partisi (EMEP) Milletvekili İskender Bayhan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mustafa Sarıgül gibi isimler vardı.

Eyleme ünlüler dünyasından ise şarkıcı Ceylan Kaya, Mustafa Ceceli, Ajda Pekkan, Hande Yener, Norm Ender, Seren Serengil ve Sertab Erener gibi isimler katıldı. Başarılı sanatçılar, protestoya şarkı söyleyerek ve sloganlara eşlik ederek destek verdi.

3-2.jpg

Basın açıklaması: Sokak hayvanlarını katletmek sorunu çözmez!

Protestoda toplanan grubun basın açıklamasını okuyan grup sözcüsü, “Hepimizin bildiği, aklın, bilimin, vicdanın da doğruladığı bir gerçek varsa, o da sokak hayvanlarını katletmenin sorunu çözmek değil aksine daha da derinleştirmek olduğudur” şeklinde konuştu.

Açıklamanın devamında kamuoyuna yansıyan Niğde, Ankara-Altındağ ve İzmir’deki hayvan ölümlerinin hatırlatan sözcü, “Usulsüz toplama ve vahşet görüntüleri toplumsal barış ve istikrarımıza, tüm vicdanlı bireylerin karşı çıkması gereken bir tehdit oluşturmaktadır” dedi.

4.jpg

Eylem için toplanan kalabalığın “AKP yaparsa katliam yapar” ve “yasayı geri çek” sloganları atmasının ardından, “Yenikapı Mitingi, sadece hayvan hakları savunucularının değil, aynı zamanda merhamet, adalet ve insanlık değerlerini savunan herkesin ortak sesi olacaktır. Yaşam hakkını savunmak tüm insanlığın ortak sorumluluğudur. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyorsak, yok etmeyi değil, uyum içinde yaşamayı ve yaşatmayı seçmeliyiz.” Sözleriyle basın açıklaması sonlandırıldı.

asa.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Güray Varol

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.