İYİ Partili Akalın'dan Koray Aydın'a: 'Partiden istifa etmesi gereken...'

İYİ Partili Akalın'dan Koray Aydın'a: 'Partiden istifa etmesi gereken...'
Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti'den istifa kararı alan İYİ Parti Ankara Milletvekili'ye çağrıda bulunarak kararını gözden geçirmeye davet etti.

İYİ Parti'nin eski Genel Başkan'ı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından görüşmenin içeriğine dair açıklama yapmaması nedeniyle Akşener'e tepki gösteren isimlerden biri olan İYİ Parti’nin kurucularından Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın partiden istifa edeceği iddia edildi.

Akşener'in Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası görüşmenin içeriğine dair bilgilendirmede bulunmaması tepkileri de beraberinde getirmişti. Konuda sessiz kalmayan Koray Aydın, Akşener'i görüşmenin konusunu ve içeriğini açık ve net bir şekilde açıklama yapmaya çağırmıştı. Aydın, "Açıklama yapılmaz ise bu görüşme İYİ Parti’ye gönül veren milyonların vicdanını kanatacaktır" şeklinde konuşmuştu.

Yaşananların ardından istifa kararı aldığı iddia edilen Koray Aydın'ın perşembe günü sosyal medyadan yapacağı yazılı açıklamayla kararını duyuracağı ileri sürüldü. İstifa kararı alan Koray Aydın yeni bir parti kurmayacağı ve yoluna bağımsız devam edeceği iddiasının ardından İYİ Partili Mehmet Tolga Akalın'dan Aydın'a dikkat çeken çağrı geldi.

Koray Aydın'a seslenen Akalın, sağduyulu davranarak kararını gözden geçirmeye davet etti. Aydın "İYİ Parti'den istifa etmesi gereken birisi vardır ve/fakat bu Koray Aydın değildir" dedi.

Aydın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

Son birkaç haftadır çeşitli yayın organlarında Sayın Koray Aydın'ın istifa edeceğine ilişkin istihbari değerlendirmeler yapılmaktadır.

Son birkaç gündür de Sayın Aydın'ın yakın çevresini arayarak bu perşembe istifa edeceğine dair bilgilendirmede bulunduğu bilinmektedir.

İYİ Parti'den istifa etmesi gereken birisi vardır ve/fakat bu Koray Aydın değildir.

İYİ Parti genel merkezini süreçle ilgili aktif gayret göstermeye , Sayın Koray Aydın'ı da sağduyulu davranarak kararını gözden geçirmeye davet ediyorum.


İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.