İsrail'e domates sattığı iddia edilmişti: Saadet Partili ilçe başkanı görevden alındı

İsrail'e domates sattığı iddia edilmişti: Saadet Partili ilçe başkanı görevden alındı
İsrail ordusuna domates sattığı iddia edilen Saadet Partisi Mersin Erdemli İlçe Başkanı Nurbaki Şahin görevden alındı.

Saadet Partisi (SAADET) Mersin Erdemli İlçe Başkanı Nurbaki Şahin görevden alındı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Mehmet Polat, "Gördüğümüz lüzum üzerine Erdemli İlçe Başkanımız Nurbaki Şahin İlçe Başkanlığı görevinden alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleriyle Şahin'in görevden alındığını açıkladı.

Saadet Partisi Genel Başkanlık Divanı Üyesi Fetih Bozaslan da medyada çıkan Şahin'in İsrail'e domates ihracatı yapmakta olduğu haberleri üzerine gerekli tetkiklerin yapıldığını belirterek "Partimizin ilkeleri ve politikaları ile uyumsuz hareket ettiği tespit edilen Erdemli İlçe Başkanımız, Mersin İl Başkanlığımız tarafından görevden el çektirilmiştir." dedi.

Ne olmuştu?

Gazeteci Metin Cihan, İsrail basınından video ve haber paylaşarak Türkiye'den İsrail askerine domates gönderildiğini, gönderilen domateslerinde göçmen işçiler tarafından İsrail markalı kartonlara aktarıldığını böylece ticareti orada da gizli tutmaya çalıştıklarını söylemişti. Domatesleri göndereni araştırma yoluna giden Cihan, ihracatçı şirketin sahibinin Saadet Partisi Mersin Erdemli ilçe başkanı ve milletvekili adayı olduğunu ortaya koymuştu.

Cihan "Biraz hayal kırıklığı yaşadığımı itiraf etmeliyim. ihracatçı şirketin sahibi, saadet partisi mersin erdemli ilçe başkanı ve milletvekili adayı çıktı. hayal kırıklığı dememin sebebi, saadet partisi'nin bu ikiyüzlü ticarete samimiyetle karşı çıktığını düşünüyor olmam. bu konuda bir açıklama yapacaklarını umuyorum. yanlışım varsa düzeltirler." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.