İsmail Saymaz'dan Meral Akşener'e yanıt! İki iddiaya sessiz kalmasını eleştirdi: 'Bunlara cevap vermiyor'

İsmail Saymaz'dan Meral Akşener'e yanıt! İki iddiaya sessiz kalmasını eleştirdi: 'Bunlara cevap vermiyor'
Gazeteci İsmail Saymaz, kendisini hedef alan İYİ Parti'nin eski Genel Başkan'ı Meral Akşener'e yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti'nin eski Genel Başkan'ı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirdiği görüşmenin siyaset gündeminde yankıları sürüyor.

Erdoğan'ın Akşener'e Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı teklif ettiği ve Akşener'in görüşmede Erdoğan'dan oğlu Fatih Akşener'in Paris Büyükelçiliği'ne atanmasını istediği iddia edilmişti.

Gazeteci İsmail Saymaz da Akşener'in Çankaya’da TBMM’ye çok yakın bir mesafede ofis tuttuğunu, taşınmaya başladığını ve Erdoğan’la ‘bir işadamının Yargıtay’daki davasını çözmek‘ için görüştüğünü ileri sürmüştü.

Görüşmenin ardından ortaya atılan iddialar karşısında sessizliğini koruyan Akşener, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla günler sonra ilk kez kez konuştu.

Ortaya atılan iddiaları ve görüşme üzerinden medyaya yansıyan haberleri 'büyük bir şaşkınlık ve üzüntü ile takip ettiğini' belirten Akşener, İsmail Saymaz'ın iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi.

İsmail Saymaz'ı 'iş adamının dosyası için görüşüldü' ve 'ofis açtı' şeklindeki iddiaları üzerinden hedef alan Akşener, konu hakkında hukuki yollara başvuracağını ifade etti.

Ancak Akşener'in oğluna Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyükelçiliği istediği ve Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklifi iddialarına yanıt vermemesi dikkat çekti.

Saymaz'dan Akşener'e yanıt

İsmail Saymaz'dan kendisinin gazeteciliğine yönelik sert eleştirilerde bulunan Akşener'e yanıt verdi.

Saymaz, 'iş adamının dosyası için görüşüldü' iddiasını İYİ Parti’de iki dönemdir milletvekili olan kişiye dayanarak ortaya attığını ve 'ofis açtı' iddiasını da İYİ Parti yöneticisi tarafından edindiğini söyledi.

Akşener'in diğer iddialarını yanıt vermemesini ve kendine yüklenmesini eleştiren Saymaz, şunları söyledi:

Meral Hanım’ın Cumhurbaşkanlığı görüşmesinde onlarca iddia ortaya atıldı. Oğluna Paris Büyükelçiliği iddiası bundan daha mı hafif? Yahut Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklifi iddiası benim iddiamdan daha mı değersiz? Cevap vermiyor.

Kendi oğluna büyükelçiliği istediği iddiasına yanıt vermiyor, benim ortaya attığım, benim de İYİ Parti milletvekiline dayanarak dile getirdiğim bilgiye karşı çıkıyor. Ve zaten ofis tuttuğu bilgisini ilan etmiş olmama karşılık gazeteciliğimi sorguluyor. Benim gazeteciliğimi sorgulayacağına kendi siyasi geçmişini sorgulasın. Benimle ne ilgisi var?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.