İmamoğlu, Instagram’dan canlı yayın açarak kapatma kararını eleştirdi!

İmamoğlu, Instagram’dan canlı yayın açarak kapatma kararını eleştirdi!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, BTK tarafından erişim engeli getirilen Instagram üzerinden canlı yayın açarak alınan karara tepki gösterdi.

2 Ağustos 2024 Cuma sabahı birçok internet ve sosyal medya kullanıcısı Instagram’ın kapatılmasının şoku ile güne başladı. İlk olarak platformun teknik nedenlerle çöktüğü düşünülürken daha sonra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) aldığı karar nedeniyle siteye erişimin sağlamadığı öğrenildi. BTK, Instagram’ın kapatılma nedenini “Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" ifadeleri ile açıkladı. Yaşananların ardından birçok kişi platforma erişim engeli gelmesine yönelik eleştirilerde bulundu. Bu isimlerden biri de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu, Türkiye’den erişim sağalnamayan Instagram üzerinden canlı yayın açarak yaşananları eleştirdi.

Kişisel Instagram hesabından açtığı canlı yayında karara tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yetkililere kararı yeniden gözden geçirmeye çağırdı.

İBB Başkanı İmamoğlu, İngilizce paylaşım yaptığı X hesabından da söz konusu canlı yayının videosunu paylaşarak açıklamalarda bulundu. İmamoğlu’nun İngilizce olarak paylaştığı mesajda; “Bugün Türkiye'de Instagram yasaklandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak iletişim yasaklarının hiçbir topluma faydası olmadığına yürekten inanıyorum. Sosyal medya platformlarına erişimin sınırlandırılması ifade özgürlüğünü kısıtlıyor ve bilgi akışını engelliyor. Yetkilileri bu kararı tekrar gözden geçirip yasağı kaldırmaya çağırıyorum. Daha açık ve bağlantılı bir toplum için birlikte çalışalım.” ifadeleri yer aldı.

İşte Ekrem İmamoğlu’nun Instagram’ın yasaklanmasının ardından platform üzerinden yaptığı açıklamalar:

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.