Hangi ürünler yüzde 20 KDV’li oldu? Hangi ürünlerin KDV’si arttı? Yüzde 18 KDV’li ürünler hangileri?

Hangi ürünler yüzde 20 KDV’li oldu? Hangi ürünlerin KDV’si arttı? Yüzde 18 KDV’li ürünler hangileri?
KDV oranlarında yapılan değişiklikle alınacak vergi oranı yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkan KDV’li ürünler hangileri oldu?

Ali Birerdinç - Resmi Gazete’de 7 Temmuz 2023 Cuma günü yayınlanan kararla KDV oranlarında değişikliğe gidildi. 10 Temmuz 2023 Pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlayacak olan değişikle KDV oranı yüzde 18 olan ürünlerin KDV’si yüzde 20’ye, yüzde 8 olan ürünlerin KDV’si ise yüzde 10’a çıkarıldı. Peki pek çok ürün ve hizmeti etkileyen bu değişikliğe göre KDV oranı yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkan mal ve hizmetler hangileri oldu? Yüzde 20 KDV’li ürünler hangileri? Yüzde 18 KDV’den yüzde 20 KDV’ye çıkan mallar neler? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre, Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararın (a) bendinde kapsamı belirtilen mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 18'lik KDV, yüzde 20’ye çıkarıldı. Böylece pek çok üründe uygulanan yüzde 18’lik KDV yüzde 20’ye yükseldi.

Bu değişikliğin ardından vatandaşlar yüzde 18 KDV uygulanan ürünlerin hangileri olduğunu araştırmaya başladı. Daha önce yüzde 18 olan ancak artık yüzde 20 KDV uygulanacak ürünler arasında alkollü içecekler, bazı temizlik malzemeleri, parfümeri ve kozmetik ürünleri, teknolojik ürünler yer alıyor. Mobilyalar ve beyaz eşyalar da yüzde 18 KDV uygulanan ürünler arasında.

Öte yandan hizmet bedellerinde de KDV artışına gidildi. Komisyon, araç kiralama, organizasyon gibi hizmet bedellerine uygulanan yüzde 18’lik KDV de yüzde 20’ye çıkarıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.