Hamza Dağ, Özgür Özel'in 'akraba ataması' açıklamasını yalanladı: 'Tamamı göreve devam ediyor'

Hamza Dağ, Özgür Özel'in 'akraba ataması' açıklamasını yalanladı: 'Tamamı göreve devam ediyor'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'li belediyelerde akraba ataması olmadığını dile getiren Özgür Özel'i yalanladı. Dağ, "CHP’li belediye başkanları Sn. Özgür Özel’i, Özgür Özel de vatandaşı kandırmaya çalışıyor" dedi.

31 Mart yerel seçimlerin ardından CHP'de bazı belediyeler yaptıkları akraba atamalarıyla gündeme gelmişti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mustafa Bozbey'in yeğeni Furkan Bozbey’i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji’ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak ataması ve Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in kayınbiraderini belediyede işe alması oldukça konuşulmuştu.

CHP lideri Özgür Özel'de söz konusu atamalara yönelik “Bu tip işler CHP’ye duyulan güveni kökten sarsar. Asla kabul etmiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Dün de Ekol TV'de Hepsi Bu Hafta Oldu'da Armağan Çağlayan'ın sorularını yanıtlayan Özgür Özel, Bursa, Balıkesir, Kırşehir ve Yüreğir’de tespit edilen akraba atamalarına yönelik açıklama yaparak her belediyede yüzlerce atamaların olduğunu belirtmiş ve hepsini sonlandırdığını dile getirmişti.

Özel "Balıkesir'de böyle bir durum olunca aradım ve başkanın ağabeyinin gönüllü olmasını söyledim. Kırşehir'deki soyadı benzerliği idi. Esenyurt'taki mesele için de aradım ve 2 saatte hallettik. CHP, kir gösteriyor. AK Parti yıllardır kir kaldırıyor. Her belediyede yüzlerce atamaları var. CHP'nin haklı şekilde eleştirilen atamaları da hemen görülüyor. Hepsine karşıyım ve hemen sonlandırdım" şeklinde konuşmuştu.

Hamza Dağ: Tamamı göreve devam ediyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan Özgür Özel'in açıklamalarını yalanlayarak CHP’li belediyelerde eş dost akraba atamalarının devam ettiğini söyledi. Dağ, "CHP’li belediyeler eş dost akraba atamalarının merkezi haline gelmiş durumda. Şu an neredeyse tamamı göreve devam ediyor." şeklinde iddiada bulundu.

Hamza Dağ sosyal medya hesabından şunları yazdı:

"Hatırlarsanız Sayın Özgür Özel, belediyelerindeki usülsüzlüklerinden kişisel PR yapmak amacıyla üst perdeden akraba atamalarına karşı olduğunu belirten konuşmalar yapmıştı. Sn. Genel Başkan bu konuda çok kararlı olduğunu söyledikten sonra dahi CHP’li belediyelerde eş dost akraba atamaları devam etti. Geçen sürede kendisini ciddiye alan olmadı. CHP’li belediyeler eş dost akraba atamalarının merkezi haline gelmiş durumda. Şu an neredeyse tamamı göreve devam ediyor. CHP’li belediye başkanları Sn. Özgür Özel’i, Özgür Özel de vatandaşı kandırmaya çalışıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.