Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Meteorolojiden uyarı geldi!

Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Meteorolojiden uyarı geldi!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı hava tahmin raporunda bazı illere kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji’nin resmi internet sitesinden yapılan uyarıda kuvvetli lodosa dikkat çekilerek rüzgardan etkilenecek bölgeler açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) 9 Şubat Cuma günü yayınladığı uyarıya göre, Marmara Bölgesi’nin batısında ve Kuzey Ege Bölgesinde şiddetli lodos bekleniyor.

4 ile kritik fırtına uyarısı!

Kuvvetli lodosun 10 Şubat 2024 Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kuvvetli lodosun; Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir illerinde kuvvetli ve fırtına şeklinde görülebileceği belirtildi.

Megakent de etkilenecek

Öte yandan kuvvetli rüzgarın; İstanbul, Tekirdağ ve Bursa çevrelerinde de kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği açıklandı.

Kuvvetli lodos kaç gün sürecek?

7 kenti etkisi altına alması öngörülen kuvvetli lodosun 11 Şubat 2024 Pazar günü öğleden sonra etkisini kaybedeceği vurgulandı.

Kuvvetli lodos nedeniyle ağaç ve direk devrilmelerinin yanı sıra soba ve baca zehirlenmelerine karşı da dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

MGM’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Marmara'nın Batısı ve Kuzey Ege'de Beklenen Kuvvetli Lodosa Dikkat!

Beklenen Hadise
Kuvvetli Rüzgar

Beklendiği Yer
Rüzgarın; yarın (10.02.2024 Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli zaman zaman fırtına (40-70 km/saat, hamleli 80 km/saat), Tekirdağ, İstanbul ve Bursa çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/saat), bu illerin yüksek kesimlerinde zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. 11.02.2024 Pazar öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli lodos sebebi ile ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
10.02.2024 09.00-11.02.2024 12.00

Hadisenin Şiddeti
Kuvvetli Rüzgar

Oluşması Muhtemel Riskler
Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Ulaşımda Aksamalar - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi

Alınabilir Tedbirler
Fırtınadan Korunma Yöntemleri | Baca Gazı Zehirlenmesinden Korunma Yöntemleri”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.