Gökhan Zan suç duyurusunda bulunmuştu: Turgay Kocakaya tutuklandı

Gökhan Zan suç duyurusunda bulunmuştu: Turgay Kocakaya tutuklandı
TİP'in Hatay'da adaylıktan çektiği Gökhan Zan kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtları üzerine suç duyurusunda bulunmuştu. Ses kaydı hakkında yaptığı şikayet üzerine açılan soruşturmada Turgay Kocakaya tutuklandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) 31 Mart yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan'ı adaylıktan çekmişti. Gerekçe olarak da "Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair iddialar tarafımıza ulaşmıştır." ifadeleri gösterilmişti.

TİP'in kararı üzerine açıklama yapan Gökhan Zan, adaylıktan çekilmesi için tehdit ve şantaja maruz kaldığını söylemiş ve sahte kayıtlarla kendisine kumpas kurulduğunu iddia etmişti. Zan konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade etmişti.

Öte yandan Sözcü TV'nin yayınladığı ses kayıtlarına göre Turgay K.’ isimli kişi tarafından Zan'a adaylıktan çekilmemesi yönünde 3 milyon dolar önerdiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca kayıtlarda Zan'ın adaylıktan çekilmeme karşılığında 5 milyon dolar istediği öne sürülmüştü.

Zan ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından yaptığı açıklamada da yapay zeka ve deep fake üzerinden oluşturulduğunu söylemişti.

Sözcü'den gazeteci İsmail Saymaz'ın haberine göre Zan’la, onun adına AKP'liler ile pazarlık yaptığı yönünde bir telefon görüşmesi yapan ve bu görüşmeyi kaydeden Turgay Kocakaya, tutuklandı.

Gökhan Zan’ın suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, "silahlı tehdit" ve "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçundan ifadesini aldığını Kocakaya’yı cezaevine gönderdi.

Kocakaya’nın suç ortağı olduğu iddia edilen kuzeni Nihal Kocakaya da aranıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.