Fenomen 'cinsel terapist' yetkisiz çıktı! 550 bin 59 TL para cezası kesildi

Fenomen 'cinsel terapist' yetkisiz çıktı! 550 bin 59 TL para cezası kesildi
Sosyal medya platformlarında kendini 'cinsel terapist' olarak tanımlayan ve açtığı canlı yayınlarda tavsiye veren fenomen Buse Aydın'a 550 bin 59 TL para cezası kesildi.

"Psikolog Buse Aydın" ismiyle açtığı hesapta 'cinsel terapist' olarak tavsiye veren ve binlerce takipçisi bulunan Buse Aydın'ın sağlık alanında faaliyet gösterecek yetkisi olmadığı ortaya çıktı.

Hesabı ve paylaşımları inceleme altına alınan Buse Aydın'a Reklam Kurulu tarafından "cinsel terapist"liğe yeterli donanımı olmadığı gerekçesiyle 550 bin 59 TL para cezası kesildi.

CEZANIN ARDINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Kesilen cezanın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Buse Aydın, "Herkese merhabalar arkadaşlar öncelikle psikolog olmamla ilgili problem yok. Bildiğiniz gibi ben hep 'cinsel terapist' olarak başlıyordum videolarıma ancak 'cinsel terapist' diye bir unvan olmadığı için cinsel danışman dememem gerekiyormuş. Birinci ceza nedeni bu.

İkinci ceza nedeni olarak vajinismus, erken boşalma gibi hastalık olarak kabul edilen videolar hekimlerin alanına girdiği için bu konular hakkında bilgi vermemem gerekiyormuş. Dolayısıyla videoları kaldırdık. Bu arada bu videolardan birçok kişi yararlanmış durumdaydı. Kanala gelen çok güzel mesajlar vardı.

'de hiçbir başarı cezasız kalmıyor malumunuz. Problem yok içeriği değiştirdik komple. Yaptığım işte bir değişim olmadı sadece unvanı değiştirdik" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.