Erdoğan'dan Akşener'e Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı teklifi iddiası...Dervişoğlu ihtimal vermedi: 'Gündeme gelmiş bile olamaz'

Erdoğan'dan Akşener'e Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı teklifi iddiası...Dervişoğlu ihtimal vermedi: 'Gündeme gelmiş bile olamaz'
Müsavat Dervişoğlu, Erdoğan'ın Akşener'e Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı teklif ettiği iddiasına yanıt verdi. Dervişoğlu "Gündeme gelmiş olabileceğini bile düşünmüyorum..." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le görüşmesinin ardından "Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kurultay kararı alarak görevi bırakan İYİ Parti'nin eski Genel Başkan'ı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sürpriz görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan, geçtiğimiz hafta da İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile görüşüp görüşmeyeceklerine ilişkin soruya "Arkadaşlarımız, ilgili birimlerimiz görüşecekler, görüşmememiz için hiçbir neden, hiçbir sebep yok" diye yanıt vermiş ve bu sözlerin ardından AK Parti heyeti Müsavat Dervişoğlu'na "Hayırlı olsun" ziyaretinde bulunmuştu.

Bugün de Erdoğan ile Akşener arasında beklenmedik görüşme çeşitli iddiaları gündeme getirdi. Bu iddialardan biri de Erdoğan'ın Akşener'e Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı teklif ettiği oldu. Öte yandan Erdoğan'ın Akşener'le olan görüşmesinin sebebi olarak 'yeni anayasa' sürecine yönelik destek istediği de konuşulanlar arasında.

Akşener ile Erdoğan ne konuştu?

Halk TV yayınına katılan Dervişoğlu, söz konusu Meral Akşener ve Erdoğan'ın görüşmesine dair açıklamalarda bulundu.

Dervişoğlu, Akşener ile Erdoğan'ın bir araya gelmesinden önce Akşener'le görüştüğünü ve kendisine görüşmenin netleşmesinin ardından bilgilendirme yapıldığını söyledi.

Devlet ve siyaset hayatında önemli görevler üstlenmiş kişilerin ziyaretlerinin karşılıklı olarak yapmaları kadar doğal durum olmadığını dile getiren Dervişoğlu, Akşener'in ziyaretten sonra kendisini telefonla bilgilendirdiğini ve görüşmede ikilinin Türkiye'nin temel meselelerini konuştuklarını söyledi.

"Böyle bir şeye ihtimal vermek istemem"

Dervişoğlu, siyasi partilerinin birbirlerini ziyaret etmesinin son dönemde konuşulan siyasette normalleşme sağlanamayacağını da ifadelerine ekledi.

Son olarak 'Akşener'e cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif edildi' iddiasını da yanıtlayan Dervişoğlu, "Böyle bir şeye ihtimal vermek istemem, ihtimal vermem. Gündeme gelmiş olabileceğini bile düşünmüyorum" dedi.

Halk TV'ye katılan Dervişoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

“Devlet ve siyaset hayatında önemli görevler yapmış insanların bu ziyaretleri karşılıklı olarak yapmaları kadar doğal bir şey yok. Zannediyorum, Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu temel meselelerle alakalı olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuşlardır.

Sayın genel başkanımız, ziyaretten sonra telefonla beni aramak suretiyle bilgilendirdi. Genel olarak Türkiye’yi konuştuklarına dair birtakım ifadelerde bulundular. Onun dışında ‘özel’ diye tanımlanabilecek herhangi bir açıklama yapmadılar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.