“En beğenilen siyasetçi” anketinde çarpıcı sonuç! Erdoğan’ı geçen tek isim kim oldu?

“En beğenilen siyasetçi” anketinde çarpıcı sonuç! Erdoğan’ı geçen tek isim kim oldu?
Bir anket firması tarafından geçtiğimiz temmuz ayında düzenlenen “Türkiye’de en beğendiğiniz siyasetçi kimdir?” anketinde ilk sırada hangi isim yer aldı?

Asal Araştırma, 10-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında 26 ilde bir anket çalışması düzenledi. Katılımcılara “Türkiye’de en beğendiğiniz siyasetçi kimdir?” sorusunun yöneltildiği anketin sonuçları dikkat çekti.

Türkiye’deki siyasilerin beğeni düzeyi başlıklı anket çalışması, 2 bin kişi ile yüz yüze gerçekleştirilirken, anketin ilk sırasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yer aldı. Yüzde 20,7 oy ile ilk sırayı alan Yavaş’ı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 18,8’lik oranla izledi. Listede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 14,5’lik oranla üçüncü, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ise yüzde 10,4’lük oranla dördüncü sırada yer aldı.

Listenin alt sıralarında ise; Hakan Fidan, Devlet Bahçeli, Ali Yerlikaya, Selahattin Demirtaş, Fatih Erbakan, Ümit Özdağ, Müsavat Dervişoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu isimleri sıralandı.

Asal Araştırma’nın “Türkiye'de en beğendiğiniz siyasetçi kimdir?” anketine katılan yüzde 13,2’lik kesim ise ülkede beğendikleri bir siyasetçi olmadığını belirtti.

İşte Asal Araştırma’nın çarpıcı anket sonucu:

gt9a-pcwkaabbnw.jpeg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.