Ekrem İmamoğlu’nun “ahmak davası” kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Ekrem İmamoğlu’nun “ahmak davası” kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine “ahmak” dediği gerekçesiyle açılan davada kararın ne zaman açıklanacağı merak konusu oluyor.

Siyaset kulisleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan "ahmak davası"nda kararın açıklanacağı tarihe kilitlenirken, gazeteci Fatih Altaylı'dan çarpıcı bir iddia geldi.

İmamoğlu'nun "Ahmak davası" kararı ne zaman açıklanacak?

Gazeteci Fatih Altaylı kişisel X hesabından yaptığı bir paylaşımda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan ve basında “ahmak davası” olarak bilinen davada kararın bugün açıklanabileceğini duyurdu.

Altaylı paylaşımında; “Ankara kulislerinde İmamoğlu kararının bugün açıklanabileceği konuşuluyor.” ifadelerine yer verdi.

Ne olmuştu?

Bilindiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine “ahmak” dediği gerekçesiyle dava açılmıştı. YSK üyelerinin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayeti üzerine açılan davanın ilk ayağında İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası vermişti. Daha sonra yapılan itirazlar üzerine dava Yargıtay'ın bir alt basamağı olan İstinaf Mahkemesi'ne taşınmıştı. Dava hakkındaki karar iki yıldır istinaf mahkemesinde görülmeye devam ediyor.


Soylu’nun sözüne karşılık vermişti!

Ekrem İmamoğlu, ilk kez İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına seçildiği 2019 yılının kasım ayında Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde konuşma yapmıştı. Konuşmanın ardından dönemin İçişleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İmamoğlu’na cevaben "Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye'yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek," demişti.

İmamoğlu da Soylu'ya yanıt olarak "31 Mart'ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa'da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.