Cumhurbaşkanlığı seçimini bilen firma İBB anketinin sonucunu açıkladı

Cumhurbaşkanlığı seçimini bilen firma İBB anketinin sonucunu açıkladı
31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken, anket firmaları düzenledikleri çalışmaların sonuçlarını yayınlamayı da sürdürüyor. Son olarak bir şirket, İstanbul için düzenlenen anketin sonuçlarını açıkladı.

14 Mayıs 2023 tarihinde ilk turu düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yayınladığı anket sonucu büyük başarı oranı yakalayan firma, bu kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düzenlediği anketin sonuçlarını paylaştı.

Özdemir Araştırma’nın sosyal medya hesabından paylaşılan anket sonucu ile 31 Mart öncesinde İstanbul’da seçmenlerin eğilimleri ortaya kondu. Partilerin açıkladığı İBB adaylarına yönelik düzenlenen anket, 23 ve 24 Şubat tarihleri arasında 2004 kişi ile gerçekleştirildi.

Seçimlere bir aydan biraz fazla süre kalmışken çatı usulü (bilgisayarla arama) ile düzenlenen anketle, “Bu pazar yerel seçim olsa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu hangi adaya verirsiniz?” sorusu katılımcılara yöneltildi.

İşte İmamoğlu ve Kurum'un oy oranları

Anket sonucuna göre, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan İBB seçimlerinde ilk sırada aldığı yüzde 42,5’lik oy oranı ile CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu yer aldı. İmamoğlu’nu AKP ve Cumhur İttifakının ortak adayı Murat Kurum yüzde 37’lik oy oranı ile izledi. İmamoğlu ile Kurum arasında yüzde 5,5 puanlık bir fark olduğu görüldü.

Diğer adaylar ne kadar oy aldı?

Açıklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında düzenlenen ankete göre ilk iki isim dışında kalan adayların aldığı oy oranları ise şöyle sıralandı:

Meral Danış Beştaş (DEM PARTİ): 5,6

Buğra Kavuncu (İYİ PARTİ): 4,8

Mehmet Altınöz (YENİDEN REFAH PARTİSİ): 4,1

Azmi Karamahmutoğlu (ZAFER PARTİSİ): 3,4

Berk Hacıgüzeller (MEMLEKET PARTİSİ): 2,1

Birol Aydın (SAADET PARTİSİ): 0,3

Diğer: 0,2

ghrg1p7wqaaexsb.jpeg


Cumhurbaşkanlığı seçimini bilmişti

Aynı anket firmasının 14 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bir gün önce açıkladığı anket sonuçları ise dikkat çekmişti. Düzenlenen ankette Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 48.4, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 45.2 ve Sinan Oğan’ın ise Sinan Ogan yüzde 6.4 oy oranlarına ulaştığı görülmüştü.

fwcouqtx0aaglm2.jpeg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.