Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaye Erkan'ı görevden alacak mı? 'Kesin gözüyle bakılıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaye Erkan'ı görevden alacak mı? 'Kesin gözüyle bakılıyor'
Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkında çıkan iddialar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gaye Erkanı görevden alacağı iddia edilmişti. Kulislere göre seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gaye Erkanı görevden almayacağı ileri sürüldü.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkında çıkan iddialar gündemdeki yerini koruyor. Gaye Erkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yapacağı iddia edilmişti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de söz konusu iddiaları yalanlayan bir açıklama yaptı ve ‘Erdoğan’ın görüşme takviminde Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan ile görüşme olmadığını’ açıkladı. Öte yandan Gaye Erkan'ın Merkez Bankası'ndan ayrılmasının istenebileceği konuşulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erkan'la ilgili rahatsızlıkları olduğu ileri sürülmüştü.

Gazete Pencere’den Tolga Balcı’nın kulisine göre seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gaye Erkanı görevden almayacağı ifade edildi.

Ankara’da AK Parti kaynakları Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın işinin başında olduğunu vurgularken piyasaları rahatsız edebilecek bir istifanın söz konusu olmadığını yazan Balcı, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın neşeli olduğu belirtildiğini söyledi.

Beştepe’de Gaye Erkan üstünden yürütülen tartışmaların en azından seçimlere kadar rafa kalktığı ve ekonomi yönetiminde bir değişiklik ihtimalinin olmadığını belirten Balcı, "Erdoğan ve ekibinin seçim öncesi piyasalarda dalgalanmaya yol açacak bir uygulamaya girişmeyeceklerine kesin gözüyle bakılıyor." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.