CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda Mansur Yavaş'tan konuşma sitemi

CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda Mansur Yavaş'tan konuşma sitemi
CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda belediye başkanlarının konuşmasına ilişkin kısa süreli gerilim yaşandı. İmamoğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan Mansur Yavaş, diğer 14 belediye başkanının da konuşma yapması gerektiğini ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tüzük kurultayında açıklamalarda bulundu. Partisine sitem eden Yavaş, “Polemik çıkarmak istemiyorum ama ben de Ekrem Başkanımın güzel konuşması gibi bir konuşma yapmak isterdim, Türkiye’nin tüm sorunlarına değinen ve fikirlerimi de açıklamak isterdim. Ama Maalesef bir saat önce bana telefon açılıp siz de konuşun dendi. Bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa şöyle bir sorun vardır. Aylardır yapılan fitne ateşine yani Ekrem mi Mansur mu şiddetli bir şekilde karşı çıkıyorum. Bu konuda Sayın Genel Başkanımızın görüşü ve açıklaması belli. Biz 14 tane Büyükşehir Belediye Başkanıyız sadece ikisini konuşturursanız buradan biz de fitne ateşine odun atmış oluyoruz. Yani ben isterdim ki bütün arkadaşlarımız bu konuda görüşlerini açıklasın. Ya da ileriye dönük bir şey düşünülüyorsa ikimiz de aynı şeyleri anlatacağız aynı duygulara sahibiz. En azından bir gece öncesinden promter hazırlayarak bir konuşma hazırlayabilirdik. Biz de Türkiye’ye bir mesaj verebilirdik” dedi.

gw3qg-dw4aaqhpz.webp

Sorumluluk bana ait!

Yavaş'ın sert sözlerinin ardından kürsüye çıkan CHP lideri Özgür Özel, “İkisini birbirinden ayırmam. Ne olduysa, bugün böyle bir akış olduğu için oldu. Program yapılırken bugün de oturumlar planlanmıştı. Birkaç gün önce belirlenen süre içinde konuşmak isteyenler vardı. O konuşmalar uzayınca bugüne kaldı. Selin Hanım da ‘Böyle bir akışımız var’ dedi. Ben de ‘Mansur Başkan’a da bir söz verelim’ dedim. Burada tüm sorumluluk bana aittir” açıklamasını yaptı.

gw32cfcwaaaq7kr.webp

Konuşmamı yere atardım!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Ben dün öğrendim. Hatta sizin konuşacağınızdan bile haberim yoktu. Sayın Genel Başkanımız burada iki belediye başkanımız konuşacak deyince, siz de yanımdaydınız” ifadelerini kullandı. “Kim konuşacak, onu bile bilmiyordum. Selin Hanım konuşmasında, ‘Acaba Yılmaz Büyükerşen mi konuşacak?’ diye düşündüm” diyen İmamoğlu, “Konuşmamın son notlarını sizin kaleminizle yazdım. Başkanım, size hem Mansur Başkanım derim, hem de abi. Bizim aramızda bir sorun olmaz. Rahatsız olacağınızı bilsem konuşmamı yere atar, yerime otururdum” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.