CHP'li Taşçıer'den 'asgari ücrete ara zam' çağrısı: 'İnsanca yaşayabilecek gelirin sağlanması elzemdir'

CHP'li Taşçıer'den 'asgari ücrete ara zam' çağrısı: 'İnsanca yaşayabilecek gelirin sağlanması elzemdir'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, "Acilen asgari ücrete anlamlı ve yeterli bir zam yapılması, insanca yaşayabilecek bir gelirin sağlanması elzemdir" dedi.

CHP'li Gamze Taşçıer, yaptığı yazılı açıklamada, yüksek enflasyon ve artan hayat pahalılığı sebebiyle asgari ücrete ara zam yapılmasının zorunluluk haline geldiğini belirterek, "Asgari ücretlinin alım gücü yılın ilk 5 ayında 3 bin 863 lira erirken buna karşın gıda fiyatları yüzde 93 arttı. Milyonlarca emekçi için bugünkü asgari ücret, yutkunmalarını imkansızlaştıran bir düğüm haline gelmiştir. Emekçi geçim derdindeyken, şahsım iktidarı kötü yönetiminin faturasını ücretlilere çıkartarak, alın terinin karşılığı olan ücretleri enflasyonun sebebi olarak gösterme çabasında. Ekonomi yönetiminin söylemleri ortada, Maliye Bakanı, "Fiyat istikrarı" diyor ama istikrarsızlığın sorumlusu olarak da "Geçinemiyoruz" diyenleri görüyor. Öte yandan bir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız var ki evlere şenlik. Müjde vermekten sorun çözmeye zamanı kalmıyor. Çalışma hayatı, emek, emekçi, emekli, sosyal güvenlik olmasa dört dörtlük bakanlık yapacak. Kendisine göre ara zam için bir sebep yok. Çünkü bakan enflasyonun hesabını ücretliye verilen üç kuruşluk zamdan soruyor" ifadelerini kullandı.

'ASGARİ ÜCRETLİ GEÇİNMEKTE BÜYÜK ZORLUK YAŞIYOR'

Market ve pazarda fiyatların yükseldiğine ilişkin örnekler veren Taşçıer, sabit gelirlinin asgari düzeyde nefes almasının imkansız hale geldiğini savundu. Taşçıer, "Emeğin hakkını teslim etmek, sosyal adaletin gereğidir. Ancak mevcut durumda, asgari ücretle çalışan milyonlarca emekçimiz, geçimlerini sağlamakta büyük zorluklar yaşıyor. Üstelik ülkemizde asgari ücret, artık vasat bir gelir seviyesini değil, insanların hayatta kalmak için savaşmak zorunda kaldığı acı bir gerçeği yansıtıyor. Ekonomik göstergeler ortada; enflasyon hızı, gelir artışlarının çok üzerinde seyretmekte. Bu durum, halkın alım gücünü her geçen gün biraz daha düşürmekte ve hayat standardını geriletmektedir. Bu nedenle, acilen asgari ücrete anlamlı ve yeterli bir zam yapılması, insanca yaşayabilecek bir gelirin sağlanması elzemdir" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.