CHP'li Özgür Karabat: Halkın aklıyla alay ediyorlar!

CHP'li Özgür Karabat: Halkın aklıyla alay ediyorlar!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e tepki gösterdi. Karabat, “Sanki iktidarı başkasından devralmışlar gibi konuşup, halkın aklıyla alay ediyorlar” dedi

CHP’li Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 2019-2023 yılları arasında sosyal güvenliğe aktarılan payları sıralayarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. “Bütçeden sosyal güvenliğe yapılan harcamalar her yıl geriliyor” diyen Karabat, “SGK’ya bütçeden ayrılan pay; 2019’da yüzde 19.7, 2020’de yüzde 20.7, 2021’de yüzde 15.7, 2022’de yüzde 13.2 ve EYT’nin çıktığı 2023’te de yüzde 12.9’a geriledi. Yani emeklileri de kapsayan SGK ödemelerinin bütçeye yükü artmamış, aksine azalmış” ifadelerini kullandı.

İğneden ipliğe zam!

Enflasyona rağmen Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmamasını da eleştiren CHP’li Karabat; “KDV’yi yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkardılar. İğneden ipliğe her şeye zam yaptılar. Yine de enflasyon düşmedi, düşeceğe de benzemiyor. Ama AKP’ye sorarsanız suç hep başkalarında. Enflasyonda, bütçe açığında halk suçlu. İşsizlik de zaten gençler iş beğenmiyor. Sanki iktidarı başkasından devralmışlar gibi konuşup, halkın aklıyla alay ediyorlar” diyerek hükümete eleştirilerini sürdürdü.

Tasarruf ne oldu?

Kriz konusunda halkı suçlayıcı açıklamaları eleştiren Karabat, “Tasarruf tedbirleri ne oldu?” diyerek Maliye Bakanına çeşitli sorular yöneltti; “Sayın Erdoğan’ın çakarlı araba konvoyunun başı ile sonu arasında 5 dakika mesafe duruyor. Kısalacak mı? Togg kullanacaktınız, alayınız Audilerden, Mercedeslerden neden inmiyorsunuz? Çift, hatta 3-4 maaşlılar ne yapıyor? Ödenmeyen kurumlar vergisinin peşine neden düşmüyorsunuz? Borsada dönen vurgunlardan haberiniz vardır, neden sessiz kalıp on milyarlarca liranın bir avuç rantçının cebine girmesine göz yumuyorsunuz?”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.