CHP'li Karabat'tan Mehmet Şimşek'e 'Başardık' tepkisi: 'Başardığı tek şey halkı daha da yoksullaştırmak'

CHP'li Karabat'tan Mehmet Şimşek'e 'Başardık' tepkisi: 'Başardığı tek şey halkı daha da yoksullaştırmak'
CHP'li Karabat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Türkiye'nin gri listeden çıkış haberini 'Başardık' olarak duyurmasına tepki gösterdi.

Türkiye, Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin FATF gri listesinden çıkış haberini resmi açıklama öncesi “Başardık” mesajıyla paylaştı.

Ancak Şimşek'in bu mesajı tepki çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, sosyal medya hesabından "Türkiye kağıt üstünde gri listeden çıktı, vatandaşın üzerindeki gri bulutlar ise bitmiyor" notunu düşerek Mehmet Şimşek'e yüklendi.

Enflasyonla mücadele kapsamında asgari ücrete ara zam yapılmadığına, emeklilere refah payı verilmediğine ve bununla birlikte elektriğe 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 38 zam uygulanacağına dikkat çeken Karabat, "Başardık" paylaşımı yapan Mehmet Şimşek'in başardığı tek şeyin halkı daha da yoksullaştırmak olduğunu söyledi.

Elektriğe 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 38 zam uygulanmasına tepki gösteren Karabat, "Havaların çok sıcak olduğu klimaların çalıştığı bir dönemde elektriğe bu denli zam kabul edilemez. Barınma, sağlık, eğitim, gıda, ısınma ve serinleme vatandaş için haktır! Bu hakları AKP her alanda gasp ediyor." dedi.

Karabat'ın paylaşımı şöyle:

Enflasyonla mücadele kapsamında asgari ücrete ara zam yapılmadı. Emeklilere refah payı verilmedi. Öğretmenlerin içtiği çaya dahi karışıldı. Peki, karşılığında ne yapıldı? Elektriğe 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 38 zam! Vatandaşlar zaten ay sonunu zor getiriyor. Hem elektrik faturaları artacak hem de enerji maliyeti artan ürünlere zam üstüne zam yapılacak. Singapur’dan “Başardık” diye tweet atan Mehmet Şimşek’in başardığı tek şey halkı daha da yoksullaştırmak. Havaların çok sıcak olduğu klimaların çalıştığı bir dönemde elektriğe bu denli zam kabul edilemez. Barınma, sağlık, eğitim, gıda, ısınma ve serinleme vatandaş için haktır! Bu hakları AKP her alanda gasp ediyor. Özelleştirilen enerji sektöründe şirketler kâr etsin diye yüzde 38 zam yapıldı. İşte böyle vatandaştan bazı şirketlere servet transferi yapılıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.