CHP'li başkanın tutuklanmasına Özel’den ilk yorum

CHP'li başkanın tutuklanmasına Özel’den ilk yorum
Antalya’da yaşanan teleferik kazası soruşturması kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkan CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hakkında CHP lideri Özgür Özel’den ilk açıklama geldi.

Antalya’da 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan teleferik faciası soruşturmasında dün aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı. CHP’liler tutuklama kararını protesto ederken, Özgür Özel’den de konuya dair bir paylaşım geldi.

Kişisel X hesabından bir mesaj yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, kararın hukuki değil siyasi olduğunu savundu. Soma ve İliç örneklerini veren Özel, süreci yakından takip ettiklerini de belirtti.

Özgür Özel’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz hakkında verilen tutuklama kararını ve hukuki süreci yakından takip ediyoruz.

Ancak Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir.

Kuşkusuz kazada dahli olan kim varsa kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır. Bu kırmızı çizgimizdir.

Bu hassasiyetle teleferik kazasındaki adli soruşturmayı yakından takip etmeyi sürdüreceğiz ama sırf partilimiz diye başkanımızı günah keçisi ilan edemezsiniz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.