Canan Kaftancıoğlu'ndan Özgür Özel'e: ‘Vazgeçilecek yürüyüş için çağrı yapmak yerine...'

Canan Kaftancıoğlu'ndan Özgür Özel'e: ‘Vazgeçilecek yürüyüş için çağrı yapmak yerine...'
Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 1 Mayıs'ta Saraçhane'den Taksim'e yürümekten vazgeçen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i eleştiren paylaşım yaptı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Türkiye'nin birçok noktasında kutlandı. Saraçhane'deki toplanma alanından Taksim'e doğru yürümek isteyen gruplar polislerin müdahalesiyle karşı karşıya kalırken yaşanan olaylar sonucunda 236 kişi gözaltına alındı ve 28 polis de yaralandı.

Sendikalarla beraber sabah saatlerinde Saraçhane'ye giden CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklama yaparak alandan ayrılmıştı. Burada yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yaptığı görüşmeleri hatırlatan Özel, Taksim'e izin verilmediğini söylemişti.

Özel "Hedef Taksim Meydanı'dır. 2012'de 2013'te Taksim'i açıp bunu övünç vesilesi yapanlar Türkiye'ye utanç yaşatıyorlar. Mahkeme kararı 2023'ün aralık ayına ait AYM kararıdır. Demokrasilerde burada tartışma biter. Meydan emekçilerindir. Taksim bugün özgürleşmezse yarın gerçekleşir." ifadelerini kullanmıştı.

Kaftancıoğlu: ‘Vazgeçilecek yürüyüş’ için çağrı yapmak yerine...'

Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, iktidara defalarca Taksim konusunda çağrı yapan ve Bakan Yerlikaya ile de görüşen ancak izin verilmemesi nedeniyle Taksim'e yürümekten vazgeçen Özgür Özel'e sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

1 Mayıs izlenimini ve konuşulanları aktaran Kaftancıoğlu, güvenlik güçlerinin kendi aralarında konuşmaya yer vererek Özgür Özel'in vazgeçilecek yürüyüş’ için çağrı yaptığını söyledi. Kaftancıoğlu "Saraçhane’de 1 Mayıs’ı kutlayacağız denilseymiş daha şık ve bana göre daha doğru olurmuş. Kısmetse seneye diyelim.” dedi.

Kaftancıoğlu şunları söyledi:

“1 Mayıs izlenimim ve konuşulanlar;

Sabah erkenden Taksim ve civarında polis kaynıyordu haliyle Güvenlik güçlerinin kendi aralarındaki diyologları:

‘-Abi bizimkiler! çok korkuyorlar Taksim’e çıkılmasından -Sendikalar kararlı durur CHP (Özgür Özel denildi) yürürse durduramayız

-Onlar vazgeçmezse durdurmamız zor

-Çıksalar ne olacak ki?’

Böylesi bir dönemde, Emniyet güçleri bile durduramayacaklarını düşünürken gerginlik yaşanmaması adına sendikalar ve partiler tarafından ‘vazgeçilecek yürüyüş’ için çağrı yapmak yerine Saraçhane’de 1 Mayıs’ı kutlayacağız denilseymiş daha şık ve bana göre daha doğru olurmuş. Kısmetse seneye diyelim.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.