Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Gaziantep üzerinden Suriyeli uyarısı: 'Bütün Türkiye bu hale gelecek'

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Gaziantep üzerinden Suriyeli uyarısı: 'Bütün Türkiye bu hale gelecek'
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Gaziantep'te Suriyeli sığınmacıların çoğunlukta bulunmasına dair "Böyle devam ederse 3-5 yıl içerisinde bütün Türkiye bu hale gelecek!!!" dedi.

BM Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) 2024 Dünya Göç Raporu'na göre Türkiye'nin yaklaşık 3,6 milyon mülteci ile dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapması ve çoğunluğunun Suriyelilerin oluşturması olası riskleri gündeme getirdi.

Suriye’de başlayan iç karışıklık sonucunda milyonlarca Suriyeli mültecinin Türkiye'ye gelmesi ve işsizlik, güvenlik, suç, demografik değişim gibi riskleri oluşturdu.

Bunun yanında Suriyelilerin giderek çoğalması ve ilerleyen yıllarda Türkiye'nin nüfusuna giderek yaklaşacak olması bir takım ihtimalleri de tartışılacak düzeye getirdi. Ancak konuyla ilgili önlemler almaya çalışan belediye başkanları olsa da henüz ciddi anlamda tartışılan ve önemsenen bir düzeye gelemedi.

Nitekim geçtiğimiz günlerde CHP Gaziantep Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Melih Meriç'in Gaziantep'in son halini gözler önüne seren videolu paylaşımda bulunmuş ve Suriyeli sığınmacıların çoğunlukta bulunması dikkat çekmişti.

CHP'li vekilin videolu paylaşımını alıntılayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Güzelim şehri ne hale getirmişler. Bolu’da böyle bir görüntü asla göremezsiniz."

Sığınmacılar konusunda kendi adımlarına hak veren Özcan, bu gidişle Türkiye'nin 3-5 yıl içerisinde Gaziantep gibi olacağını söyledi.

Özcan paylaşımında şunları yazdı:

Burası Gaziantep.

Güzelim şehri ne hale getirmişler. Bolu’da böyle bir görüntü asla göremezsiniz.

Bir çok bedel ödememe rağmen sığınmacılar ile ilgili mücadelemin ne kadar doğru olduğunu bugün bir kez daha gördüm.

Böyle devam ederse 3-5 yıl içerisinde bütün Türkiye bu hale gelecek!!!

Gaziantep'te 41 STK'dan uyarı

Gaziantep'te 41 sivil toplum kuruluşu Türkiye'de bulunan Suriyeli düzensiz göçmenlerle ilgili açıklama yapmıştı.

Açıklamada Suriyeliler kendi kültürlerinden ödün vermeden yaşamakta olduğu ve Gaziantep’te yaşamın yerli nüfus için gittikçe çekilmez hale geldiği belirtilmişti.

Suriyelilerin gelişi ve doğurduğu sonuçlar hakkında birtakım uyarılara yer verilen açıklamada sağlık sistemine ayrılan bütçeden doğurganlık hızına kadar bilgilendirmede bulunarak önlemlerin alınması ve gerekli çözüm yollarının sağlanması için çağrıda bulunulmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.