Beştaş’tan Kılıçdaroğlu’na yanıt: 'Anayasaya aykırı ama evet' dediğinizde ilk kırılma gerçekleşti

Beştaş’tan Kılıçdaroğlu’na yanıt: 'Anayasaya aykırı ama evet' dediğinizde ilk kırılma gerçekleşti
DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kobani davasına ilişkin yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Aralarında eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 18'i tutuklu 108 sanığın yargılandığı Kobani davasında karar açıklandı. Selahattin Demirtaş 42, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk 10 yıl, Yüksekdağ ise 30 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kobani davası kararlarına tepki gösteren CHP’nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Adalet terazisi bugün bir kez daha kırıldı…Hiç kimse unutmasın, bugün verilen bütün kararların geçerliliği otoriter hükümetin iktidar süresi kadardır. Vicdanlarda ve milletimiz nezdinde bu kararların hiç bir hükmü yoktur. " ifadeleri sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 16 Mart 2016'da, "Dokunulmazlık meselesini neticelendirmeliyiz." sözleriyle gündeme gelmişti. 8 Haziran 2016'da da milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören Kanun yürürlüğe girmiş ve ardından 4 Kasım 2016'dan itibaren HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil, çok sayıda HDP milletvekili tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Kılıçdaroğlu'na 2016'daki sözleri hatırlatıldı

O dönemde CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu ise milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin açıklamasında “Anayasa’ya aykırı olmasına rağmen ‘evet’ diyeceğiz” ifadeleri büyük yankı bulmuştu.

Kobani davası kararının ardından "Adalet terazisi bugün bir kez daha kırıldı…" paylaşımında bulunan Kılıçdaroğlu'na tepkiler gecikmedi. 2016'daki yaptığı açıklamayı hatırlatarak yanıt veren sosyal medya kullanıcıları ''Anayasaya aykırı ama evet diyeceğiz'' dediğiniz gün Selahattin Demirtaş'ın kalemi kırıldı biliyorsunuz değil mi?" şeklinde benzer ifadelerle tepkisini dile getirdi.

Meral Danış Beştaş'tan benzer tepki

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş da sosyal medya hesabı üzerinden Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını alıntılayarak "Adalet terazisi “anayasaya aykırı ama evet” deyip dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet dediğinizde ilk kırılma gerçekleşti…" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.