Başkanlardan Özel'e tebrik!

Başkanlardan Özel'e tebrik!
​​​​​​​Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de başlayan değişim tartışması, değişimcilerin adayı Özgür Özel'in Genel Başkan seçilmesiyle son buldu.

Kurultay'a kadar gelen süreçte tarafını belli eden CHP'li belediye başkanlarının kurultay sonrası yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan belediye başkanları Özgür Özel'i tebrik ederken, birkaçı hariç Kılıçdaroğlu'na da teşekkür etmeyi unutmadı.

CHP 38. Olağan Kurultayı'da Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel yarıştı. İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Adaylar salt çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda 13 buçuk yıldır parti liderliğini yapan Kılıçdaroğlu'nu geriden bırakan Özgür Özel, aldığı 812 oyla CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu. Kılıçdaroğlu ikinci turda 536 oyda kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de başlayan değişim tartışmaları da değişimcilerin kazanmasıyla son buldu. Özgür Özel'in kazanmasının ardından başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere 14 CHP'li belediye başkanının paylaşımları dikkat çekti. Battal İlgezdi, Kemal Deniz Bozkurt, Bülent Kerimoğlu ve Ali Kılıç gibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen belediye başkanlarının Özgür Özel'i tebrik etmesi dikkatlerden kaçmadı. Çok sayıda CHP'li belediye başkanın da mesajlarında Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ettiği görüldü.

Seçime hazırlanacağız

CHP'de değişim tartışmalarını başlatan ve Özgür Özel'e açık destek veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı ilk açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kongresi'nde Genel Başkan seçilen Sayın Özgür Özel'i tebrik ediyor, kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Değişim sırası Türkiye'de” ifadelerini kullandı. Kurultayın di,van başkanlığını yapan İmamoğlu daha sonra gazetecileri sorularını cevaplayarak, “Bugün nasıl bir gün” sorusuna, “Güzel bir gün. Tabii Ankara'da siyasi bir sorumluluk üstlendim. Partimin 100’ncü yılında, Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında, 38. Kurultay’ında Divan Başkanlığı yaptım. Benim için büyük bir onur. Divan Başkanlığını yaptığımız bu kurultayda, Sayın Özgür Özel Genel Başkanımız olarak seçildi. Başarılar diliyorum. Çok önemli bir dönemde, önemli bir göreve geldi. Hep birlikte hem partimizin hem ülke demokrasimizin kazanması için, büyük bir mücadele vereceğiz. Bir yandan yerel yönetime dönük seçime hazırlanacağız. Tabii 13 yılı aşkın süredir partimizde hizmet eden, değerli Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na da teşekkürlerimizi iletiyoruz. Hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ama tabii bu demokraside var, partilerimizde var. Hiçbirimiz koltuklarımızın sahibi değiliz. Ama bu bir belediye başkanlığı olsun ama bir siyasi partinin liderliği olsun; günü geldiğinde bir seçimle değişebiliyor. Kaldı ki üzüntüyle karşılanacak bir durum değil” cevabını verdi.

Mesaj dolu bir gündü

“Yaptığınız işler, hizmetler çok değerli, onlar kalıyor zaten. Ama bir başkasına devretmek de güzel bir şey zamanı geldiğinde. Bu bağlamda çok kıymetli” diyen İmamoğlu, “Türkiye demokrasisi açısından da kıymetli. Çünkü bir kurultayla, bir genel kurulla belki de Türkiye'de ilk defa bir lider değişimi de yaşanıyor. Bu da özel bir durum. Tam da Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışan bir durum aslında. Çok saygın bir kurultay geçtiğini düşünüyorum. Ben, kurultay başkanı olduğum için demiyorum bunu ama, çok az belki incitici anlar yaşandı. Onun dışında yine karşılıklı sevgi, saygı çerçevesinde, bir kişi eğer hata yapmışsa da özrünü dileyerek, mesaj dolu bir gündü” açıklamasını yaptı. Ankara'ya giderek Anıtkabir'i ziyaret edeceğini açıklayan İmamoğlu, “Duamızı edeceğiz. Ata'mıza minnet duygularımızı ileteceğiz. Bize bıraktığı güzel miraslar için, güzel cennet vatan için, İstanbul'un kurtuluşunu sağladığı için, istiklal mücadelemizi kazandığı için, minnet duygularımızı ileteceğiz. Ona layık olmak, milletimize, devletimize, bayrağımıza layık olmak, kamu görevi yapıyorsanız, en önemli sorumluluğunuz diye düşünüyorum. Güzel bir gün. 4-5 Kasım, benim için önemli tarihi anlardan birisi oldu” dedi.

Her şey için teşekkürler

CHP'li 14 ilçe belediye başkanı da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla CHP Genel Başkanı olan Özgür Özel'i tebrik etti. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Kutlu olsun. Yola devam” ifadelerini kullanırken, Kemal Kılıçdaroğlu'na da “Her şey için teşekkürler. Şağolun. Varolun” yorumunu yaptı. Kılıçdaroğlu'nun en hararetli destekçilerinden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise “Cumhuriyet Halk Partimizin 38. Olağan Kurultayı’nda, partimizin Genel Başkanlığı görevine seçilen Sayın Özgür Özel’i tebrik ediyorum. Bugüne kadar verdiği mücadeleler ve partimize kattığı her şey için, değerli parti büyüğümüz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Kazananın veya kaybedenin olmadığı kurultayımızdan çıkan sonucun ülkemiz ve partimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” mesajını paylaştı.

Bizlere örnek oldu

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de Özel'i tebrik edenler arasında yer aldı. “Cumhuriyetimizin ve partimizin 100. yılında, 38. Olağan Kurultayı’mızda partimizin liderliğine seçilen Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'i 'i kutluyor, bu kıymetli görevde başarılar diliyorum” diyen Hançerli, “Birlik ve beraberlik içinde, demokrasi ve adaletten yana yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz. Hayırlı olsun” açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu'nun bir diğer destekçisi Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise “Partimizin 38. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan olarak seçilen Sayın Özgür Özel'i kutluyor, çalışkanlığı, zarafeti, dürüstlüğü ve sabırlı kişiliği ile bizlere örnek olan önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na şükranlarımı sunuyorum. 38. Olağan Kurultayımızın partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Daha çok çalışma zamanı

Değişimci kimliği ile öne çıkan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Cumhuriyet Halk Partimizin 38. Olağan Kurultayında kazanan Genel Başkanımız Özgür Özel'i tebrik ediyorum. Ülkemiz ve partimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şimdiye dek hem partimize hem de ülkemize sağlamış olduğu tüm katkılar ve emekler için 13 yıldır Genel Başkanımız olan Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum” dedi. Bir diğer değişimci Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise “Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayımızda, 8. Genel Başkanımız olarak seçilen Sayın Özgür Özel'i yürekten tebrik ediyorum. 2010 yılından bu yana Genel Başkan olarak partimize ivme kazandıran Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiş olduğu tüm emekler için teşekkür ediyorum. Şimdi; hep birlikte partimizi yerelde ve genelde iktidar yapmak, memleketimizi aydınlık yarınlara taşımak ve umudu büyütmek için daha çok çalışma zamanı” diye konuştu.

Hayırlı uğurlu olsun

Değişimden yana tavır alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de paylaştığı mesajda Özel ve Kılıçdaroğlu'nu birlikte ananlar arasında yer aldi. Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkanlık görevine seçilen Sayın Özgür Özel'i içtenlikle kutluyorum. 2010 yılından beri Genel Başkanlığımızı yürüten Sayın Kema Kılıçdaroğlu'na tüm hizmet ve çalışmaları için teşekkür ediyorum” diyen Akgün, “Seçim sonucu partimize, ülkemize, milletimize, demokrasimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Daha çok yolumuz var

Kemal Kılıçdearoğlu'ndan yana tavır koyan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise “Partimizin 38. Olağan Kurultayı’nın ilk gününü, Türkiye’ye örnek olacak bir demokrasi şöleni ile tamamladık. Bugüne kadar hak, hukuk, adalet mücadelesi veren, görev süresi boyunca hiç bir tehdide boyun eğmeden Türkiye’nin aydınlık yarınları için mücadele eden Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Yeni Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Partimiz, köklü geçmişinden aldığı güçle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının da mimarı olacaktır” mesajını paylaştı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerditl Dara Odabaşı da “Cumhuriyetimizle yaşıt partimizin 38. Olağan Genel Kurultayı'nda delegelerin çoğunluğunun oyuyla yeni Genel Başkanımız olarak seçilen Sayın Özgür Özel'i tebrik ediyor, yürekten başarılar diliyorum. Hak hukuk adalet yürüşünü başlatan, bilge duruşuyla yol gösterici olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na emekleri ve önderliği için teşekkür ederim. Hep birlikte daha yürüyecek çok yolumuz var. Partimiz her zaman demokratik, rekabetçi ve farklılıkların temsil edilebildiği yapısıyla yarınlara umutla bakacağımız geleceğin Türkiye'sini kuracak” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN HELALLİK ALACAĞIZ!

Değişimin fitilini ateşleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı olmasının ardından “Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşebildiniz mi?” sorusunu cevapladı. “Kendisini dün akşam aradım. Sonra yüz yüze sohbetimiz, minik bir değerlendirmemiz de oldu” diyen İmamoğlu, “Bugün de divan görevim bittiğinde, kendisini arayacağım. Helallik isteyeceğiz tabii ki. Sonrasında elbette görüşmelerimiz devam edecek. Partimizin büyüğüdür. Başımızın tacıdır. Muhtemelen her konuda, birçok konuda deneyimlerinden, başta Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel olmak üzere, hepimiz faydalanacağız diğer genel başkanlarımızla, dönem dönem buluşup konuştuğumuz gibi. Kendilerine sağlık diliyorum. Allah, sağlığını versin. Ömrü uzun olsun. İnşallah yine hep birlikte çok güzel anlarda buluşalım”ifadelerini kullandı.

UMUT BURADA UMUT CHP’DE

Bir diğer değişimci Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Partimizin 38. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlığımıza seçilen Sayın Özgür Özel'i kutluyor, görevinde başarılar diliyorum. Sayın

Kılıçdaroğlu'na ülkemizin geleceği için verdiği onurlu mücadele ve emekleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel liderliğinde aydınlık günleri karşılamak için durmaksızın çalışmayı sürdüreceğiz. Ülkemize ve partimize hayırlı olsun” diye konuştu. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de “Umut burada, umut CHP’de. Cumhuriyet Halk Partisi ailemizin 38. Olağan Kurultayı, demokrasimizin belirleyici özelliği ile tamamlandı. Özgür, bağımsız ve hür iradenin hakim olduğu, İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı'nın kazananı Özgür Özel oldu. Tüm partimize hayırlı olmasını diliyor, Genel Başkanımız Özgür Özel’e başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NU BAĞRIMIZA BASIYORUZ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun fanatik taraftarlarından Ali Kılıç, kurultay sonunda yaptığı açıklamada, “38. Olağan Kurultayımızda CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel'i kutluyor, başarılar diliyorum.

Bugüne kadar başarıyla görevini yapan önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na hem partimize hem de ülkemize kattığı değerler, siyasi perspektif, adalet ve demokrasi mücadelesi için teşekkür ediyorum. CHP kongrelerinde her zaman demokrasi, birlik ve beraberlik kazanır. Kurultayımız partimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi. Kılıç, kongre sırasında yaptığı paylaşımda ise “Büyük CHP ailesi olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu bağrımıza basıyoruz.

Kurultay salonunda demokrasi şöleni yaşanıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Birliğimiz daim olsun!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de Özel'i tebrik edenler arasında yer aldı. Genç, “CHP'nin köklü geleneğinde kurultay her zaman ayrışmanın değil birleşmenin yeri olmuştur. Partimizin 38. Olağan Kurultayı'nda yapılan seçimde Genel Başkan seçilen Sayın Özgür Özel'i kutluyor, bu kıymetli görevde kendisine başarılar diliyorum. Halkın partisi CHP'ye hayırlı olsun” ifadelerini kullanırken Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Demokrasi şöleninde kazanan Cumhuriyet Halk Partimiz oldu! Kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partimizin 38. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkanımız seçilen Sayın Özgür Özel'i yürekten kutluyorum. 13 yıl boyunca iktidarın her türlü baskı, tehdit ve kara propagandasına boyun eğmeden Genel Başkanlığımızı yapan, tüm bileşenleri kucaklayan Kemal Kılıçdaroğlu’na sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İkinci Yüzyılımıza doğru gururla, coşkuyla yürüyoruz. Yerel seçimlerde başarılı olmak ve daha çok belediye kazanmak için var gücümüzle çalışacağız. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” paylaşımını yaptı.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.