Bakan Yerlikaya ve Bahçeli görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle: Olcay Kılavuz'un Bahçeli danışmanlığına son verildi

Bakan Yerlikaya ve Bahçeli görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle: Olcay Kılavuz'un Bahçeli danışmanlığına son verildi
Ankara'da sokak ortasında öldürülen Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili iddialarda adı geçen MHP lideri Devlet Bahçeli'nin TBMM danışmanı Olcay Kılavuz'un görevine son verildi.

30 Aralık 2022'de Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde cuma namazı çıkışında ofisine giderken silahlı saldırı sonucu öldürülen Sinan Ateş soruşturmasında adı geçen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Danışmanı ve eski Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un danışmanlık görevine son verildiği ileri sürdü.

Geçtiğimiz günlerde Halk TV'den Seyhan Avşar'a konuşan Kılavuz, çeşitli saldırı ve ithamlarla kendilerini bu olaylara çekmek istediklerini ve en çok mağdur olan kişinin de kendisi olduğunu söyleyerek hakkında çıkan suçlamaları reddetmişti.

Kılavuz "Namusum ve şerefimle ülkü ocakları gibi bir kurumda uzun yıllar görev yapmış ve kendisinden sonra ülkü ocakları genel başkanlığı yapmış birisinin böylesi menfur bir saldırıya maruz kalmasına ne rızamız olabilir, ne de içinde olabiliriz, ne de böyle bir şey isteriz. Bu çok korkunç bir şey. Hatta alçakça” ifadelerini kullanmıştı.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş de Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ı işaret ederek "Eşim, 'Olcay ve Ahmet beni öldürmek için kiralık katil arıyor' demişti.

Öte yandan Sinan Ateş'in arkadaşı Ömer Zengin de Kılavuz'ın cinayette kilit isim olduğunu söylemişti.

Yaşananların ardından geçtiğimiz gün Sinan Ateş cinayetine dair haberleri ortaya koyan gazeteci ve televizyonları hedef alan MHP lideri Devlet Bahçeli, bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşme gerçekleşti.

Söz konusu görüşmenin ardından da dikkat çeken gelişme yaşandı.

Yaşanan gelişmeyi paylaşan gazeteci İsmail Saymaz, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin TBMM danışmanı Olcay Kılavuz'un görevine son verildiğini açıkladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.