Bakan Tekin, Gazze dersi kararına önce tepki gösterip sonra geri adım atan öğretmene yanıt verdi: "Hepimiz insanız"

Bakan Tekin, Gazze dersi kararına önce tepki gösterip sonra geri adım atan öğretmene yanıt verdi: "Hepimiz insanız"
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kendisine "Yusuf Tekin istediği kadar anırsın Gazze diye..." paylaşımını yapıp sonrasında özür dileyen ve öğretmen olduğunu ileri süren şahsa yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim ve öğretim yılının ilk dersinde ilk ve ortaöğretimdeki sınıflara "Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması" başlıklı dersle başlayacaklarını açıklamış ve söz konusu bu karar eğitimcilerin tepkisini çekmişti.

Nitekim öğretmen olduğunu iddia eden şahıs karara karşı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sert çıkmış ve “Yusuf Tekin istediği kadar anırsın Gazze diye… Ben öğretmenim… Çanakkale bölümünü anlatırım. O kadar…” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu öğretmenin yaptığı paylaşım ise sosyal medyada gündem olmuş ve saatler içerisinde yüzbinlerce görüntülenme almıştı.

ÖNCE TEPKİ GÖSTERDİ, SONRA ÖZÜR DİLEDİ

Ancak karara karşı Yusuf Tekin'e yönelik tepkisini göstermekten geri kalmayan ve öğretmen olduğunu iddia eden şahıs paylaşımından geri adım attı. Günler sonra yeniden açıklama yapma ihtiyacı hisseden şahıs, Yusuf Tekin'e yönelik kullandığı ifadeler üzerine özür mesajı paylaştı.

Açıklamasında bir anlık gaflete düştüğünü belirten şahıs, yaptığı paylaşım nedeniyle çok pişman ve üzgün olduğunu söyledi.

Şahıs "Değerli bakanım Yusuf Tekin; Bir anlık gafletle paylaştığım ve sonrasında çok pişman olduğum haddimi çok aşan bu twit nedeniyle çok pişman ve üzgünüm. Siz değerli bakanımın gönlünün enginliğine sığınıyor, özürlerimi sunuyor, affınızı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

YUSUF TEKİN'DEN YANIT: HEPİMİZ İNSANIZ

Milli Eğitim Bakanı Tekin ise söz konusu şahsın özür paylaşımını alıntılayarak "Estağfirullah hocam. Hepimiz insanız. Allah yolunuzu açık etsin, yardımcınız olsun..." şeklinde yazdı.

Yusuf Tekin'in kendisine olan yanıtını ardından kullandığı ifadelerle gündem olan öğretmen sonrasında "Bu hesap 24 Eylül 2024 Salı günü saat: 17:31'de kapanacaktır" dedi ve hesabını kapattı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.