Asal Araştırma sordu: Özgür Özel’in muhalefet yapma şeklini onaylıyor musunuz?

Asal Araştırma sordu: Özgür Özel’in muhalefet yapma şeklini onaylıyor musunuz?
Asal Araştırma, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in muhalefet yapma şeklini onaylayıp onaylamadığına dair verilen yanıtları paylaştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Taha Hüseyin Karagöz ile görüşmesi tepki çekmiş ardından da Özel 'arapça tabela' çıkışıyla tartışmaların merkezine oturmuştu.

Özgür Özel, Taha Hüseyin Karagöz ile görüşmesine ilişkin açıklamasında Karagöz'ün kendisine nikah davetiyesi verdiğini belirterek "Meclis’te kapının önünde biz seni içeri almayız diyecek halimiz yok. Bu yerel seçim döneminde pek çok CHP’li belediye başkanını da yayınlarına aldı" demişti.

Sonrasında CHP'li belediye başkanların Arapça dükkan tabelaları sökmelerini yanlış bulduğunu ifade etmiş ve konuyla ilgili belediye başkanlarına uyarıda bulunduğunu söylemişti. Belediye başkanlarının Arapça tabelaları sökmesini etkileşim için yaptıklarını savunan Özel "Arapça Kur’an dilidir, halk incinir. Gidip de belediye başkanı eliyle o tabelayı indirmemeli" ifadelerine yer vermişti.

Tartışmalar sürerken Asal Araştırma Şirketi, Özgür Özel hakkında dikkat çeken anket paylaştı.

26 ilde 20-21 Nisan tarihleri arasında 2.000 kişi arasında yapılan ankette vatandaşlara "Bugünlerde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in muhalefet yapma şeklini onaylıyor musunuz, onaylamıyor musunuz?" sorusu soruldu.

Asal Araştırma'nın yayımladığı ankete göre verilen cevaplar şöyle:

Onaylıyorum: %42.0

Onaylamıyorum: %30.9

Ne onaylıyor, ne onaylamıyorum: %27.1

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.